Jussa ja Susanna Joensuu ovat innoissaan uuden karheasta liiketilastaan. Uusi liike sijaitsee moottoritien kupeessa lähellä muutamaa suurta markettia, Lappeenrannan laitamilla Toikansuontiellä. Edellinen liiketila oli nököttänyt 29 vuotta samassa paikassa, kerrostalon kivijalassa. Kaupunki oli ajan mittaan kasvanut toiseen suuntaan ja liike oli jäänyt syrjään. Uusi liike näkyy kutostien varrelle ja Puustellin kalusteet pääsevät nyt uusissa avarissa tiloissa paremmin oikeuksiinsa.

Lappeenrannan Puustellin asiakaskunta tulee hyvin laajalta alueelta. Susanna arvelee, että reilun 100 km säteeltä. Tällä hetkellä yksityistaloudet selkeästi remontoivat enemmän kuin rakentavat. Vanhaa laitetaan uusiksi ja asiakkaat haluavat kokonaisvaltaista palvelua. Suurin osa asiakkaista ei tiedä, että Puustellilta saa kokonaisratkaisuja keittiöremonttiin. Asiakkaat siis tulevat liikkeeseen etsien vain kalusteita, mutta arviolta noin 50 prosenttia asiakkaista ostaa lopulta Puustellilta koko remontin. Vielä viisi vuotta sitten suurin osa Lappeenrannan Puustellin asiakkaista osti pelkät kalusteet ja teki remontin itse. Nyt Susanna kertoo asian kääntyneen toisin päin. Tähän vaikuttavat varmasti tieto Puustellin hyvästä palvelusta ja luottamus, mutta myös ajan puute. Asiakkaat ostavat itselleen aikaa.

Lappeenrannan alueen asiakkaat haluavat ajattomia ja mutkattomia keittiöitä. Muotilehtien villitykset eivät hirveästi täällä vaikuta, vaan asiakkaat ymmärtävät, että keittiö kestää kymmeniä vuosia. Tämän päivän värit ovat selkeitä ja neutraaleja ja kaapistot sulautuvat kodin väritykseen. Enää ei tulla sillä mielellä, että haluanpa vihreän keittiön. Puustellin keittiöt on tehty kestämään ja näin ollen myös värivalintojen on hyvä olla sellaisia.

Reilu vuosi sitten Puustelli lanseerasi liikkeissään remonttipiste-konseptin. Sellainen on myös Lappeenrannan myymälässä. Susanna kokee, että remonttipisteestä on paljon apua. Asiakkaat saavat remonttipisteen havainnollistavista esimerkeistä kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, miten remontti etenee ja mitä kaikkea se sisältää. Kun vanhat kaapit otetaan pois, se merkitsee myös lattian uusimista. Jos kattoon saakka ulottuneet yläkaapit revitään alas, luultavimmin kattokin pitää maalata. Putket, sähköt, kaikki mikä liittyy keittiöremonttiin, on informatiivisesti esillä. Se auttaa sekä myyjää että asiakasta.

Kuva: Kuvapaja Lappeenranta

Jussan ja Susannan yhteinen tarina alkaa Puustellilta. He tutustuivat työskennellessään samassa Puustellin liikkeessä Järvenpäässä ja kymmenen vuotta myöhemmin he olivat naimisissa. Lappeenrannan liikkeen yrittäjiksi he ryhtyivät vuonna 2011 ja haaveilivat jo silloin uudesta liiketilasta. Usein Susanna ajeli pellillä vuoratun varastohallin ohi K-raudan ja City-Marketin vieressä, ja pohti, että voi kun tuossa tilassa olisi ikkunat, niin se olisi täydellinen liiketila meille. Lopulta Susanna rohkaistui soittamaan hallin omistajalle ja kysellessään ikkunoiden puutteesta selvisi, että omistajalla olikin rautarakennefirma, joten ikkunoiden asentaminen ei ollut ongelma. Puustellin uudet myymälät suunnitellut arkkitehti piirsi ikkunat ja suunnitelman tilasta ja siitä se sitten lähti. Vuotta myöhemmin, heinäkuussa 2016, Puustellin Lappeenrannan myymälä siirtyi uusiin upeisiin tiloihin. Liikkeessä on 330 m2 ja esillä on 7 keittiötä ja 6 kylpyhuonetta, sekä paljon materiaalivaihtoehtoja. Suunnittelijoita liikkeessä on yhteensä viisi ja asentajia neljä. Hyvän ja monipuolisen palvelun takaaminen on Jussalle ja Susannalle kaikki kaikessa.