Porvoon Puustellissa tuoksuu uudenkarhealta eikä ihme, sillä myymälä on juuri muuttanut uusiin remontoituihin tiloihin. Miikka Laukkanen on toiminut Porvoossa yrittäjänä jo vuodesta 1996. Hänellä on myymälä myös Salossa yhdessä Mika Silenin kanssa. Miikka toimii yhteistyössä myös Loviisan Värisilmän kanssa, jonne nousee pian uusi Puustellin esittelykeittiö. 

Porvoon myymälä sijaitsi aiemmin vanhan sillan kupeessa 100-vuotiaassa rakennuksessa. Miikka etsiskeli uutta tilaa myymälälle usean vuoden ajan välillä aktiivisemmin välillä passiivisemmin. Lopulta uusi tila löytyi, vaikka sen pienehkö koko  (169 m2) ensin vähän mietityttikin. Uusi tila sijaitsee Aleksanterinkadun ja Rauhankadun kulmassa 60-lukulaisen talon kivijalassa. Porvoon uusi silta Aleksanterinkadun päässä on lisännyt liikennettä kadulla, joten uusi liiketila on hyvin esillä. 

Uuden tilan remontointi aloitettiin vuoden alussa. Remontti oli mittava. Tila uusittiin sähkökeskusta myöten. Ammattilaisen tavoin, Miikka asetti remontin valmistumiselle takarajaksi pääsiäisen, joten viimeiset tavarat saatiin paikoilleen tiistaina 18.4, kun avajaiset olivat 19.4. Käytännössä liiketilassa on tehty töitä jo huhtikuun alusta saakka. 

Uuden myymälän suunnittelun tärkein elementti oli omat toimistotilat. Se oli kaikkien työntekijöiden yhteinen toive. Myymälä suunniteltiin yhteistyössä dSign arkkitehtitoimiston kanssa. Skype-palavereja pidettiin viikottain ja yhteistyö oli tiivistä. Tilan arkkitehtina toimi Samuli Hintikka. Edellisessä myymälässä toimistotiloja oli vain yksi, jossa pahimmillaan teki töitä neljä henkilöä yhtä aikaa. Vanhassa rakennuksessa oli myös paljon rajoittavia tekijöitä, kuten huonejako ja kellarissa, pikkuportaiden päässä sijaitseva ahdas vessa. Joten ei ole ihme, että Miikka on innoissaan. Uudessa myymälässä on nyt kaivattua avaruutta. Pienissä toimistohuoneissa on suuret lasiseinät ja sosiaalitiloja ei ole, vaan liikkeen keskiössä oleva suuri keittiö toimii henkilökunnan keittiönä ja taukotilana. Kaikki tilan materiaalit, lattiasta kattoon, on valittu omasta, myynnissä olevasta materiaalivalikoimasta.  

Miikka kertoo, että liiketilan neljää esittelykeittiöitä ei ole suunniteltu niin, että ne voisi suoraan siirtää asiakkaan kotiin. Jokainen asiakkaalle menevä keittiö on oma persoonansa ja räätälöity asiakkaan toiveiden mukaan. Hän halusi esittelykeittiöihin mahdollisimman paljon yksityiskohtia, joiden avulla asiakkaalle voi havainnollistaa keittiöiden toimivuutta. Myös kodinkoneet on valittu keittiöihin mahdollisimman monipuolisesti eri valmistajilta. Yhdestä keittiön laatikosta paljastuu silityslauta havainnollistamaan kodinhoitohuoneen toiminnallisuuksia ja toisesta voi osoittaa mihin pistorasiat kodinkoneille asennetaan. Erilaisia pintamateriaaleja on mahdollisimman laajasti esillä. Remonttinurkkauksessa sijaitsee iso kosketusnäyttö, jolta voi näyttää remontin edistymisen yksityiskohtia, esimerkiksi miten pölytön remontti toteutetaan. Puustellin tehtaalta päivitetään verkkoon uutuuksia, kuten uusia ovimalleja tai työtasoja. Näytöltä voi kätevästi näyttää uutuudet, myymälää kun on mahdotonta päivittää samaan tahtiin. 

Uusi toimiva tila mahdollistaa uudenlaisten asiakastilaisuuksien järjestämisen. Avajaisviikolla paikalla on esimerkiksi Lapetec-maahantuontiyrityksen edustaja. Hän on esittelemässä uuden tyyppisiä, ilmaa puhdistavia liesituulettimia, altaita ja hanoja. Tila avaa uusia mahdollisuuksia yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettäviin tapahtumiin. "Mitä kaikkea keksitäänkään, jää nähtäväksi, kunhan ensin asetutaan tänne kunnolla", sanoo Miikka. Ensimmäinen tilaisuus onkin jo suunnitelmissa. Erään työntekijän lapsenlapsi ihastui uuteen tilaan niin, että toivoi saavansa pitää myymälässä syntymäpäiväjuhlat. "No miksei", tuumasi Miikka, joka näki heti tilanteessa liiketoimia edistävän vaikutuksen. Lapsensa juhliin tuovat vanhemmat saavat kosketuksen Puustellin keittiöihin uudenlaisessa, positiivisessa tilanteessa. Kyllähän hekin jonain päivänä keittiönsä remontoivat. 

Toivotamme Porvoon Puustellille paljon onnea uuden upean myymälän johdosta.