Puustellin Rovaniemen myymälä sijaitsee 200 metrin päässä Eteläkeskuksesta Prisman ja rautakaupan läheisyydessä. Yrittäjä Jari Anttonen kertoo, että Rovaniemen keskusta on kasvamassa juurikin etelään päin, jossa myymälä sijaitsee. Liiketila on noin 100 neliömetriä ja siihen mahtuu hienosti neljä keittiöryhmää, 2 wc kokonaisuutta ja kodinhoitohuone-kokonaisuus. Lasten iloksi myymälässä on myös mini-Puustellikeittiö. Otettuaan Rovaniemen myymälän haltuun Anttonen remontoi koko myymälän uusiksi, avasi väliseiniä ja uusi keittiöitä.

Jari siirtyi Rovaniemelle viisi vuotta sitten Ivalosta, jossa hän asuu vieläkin, näin ollen hänellä on 300 kilometrin työmatka. Tosin Jari ajaa kotiin vain viikonloppuisin ja käy samalla toisessa myymälässään, joka sijaitsee matkan varrella Sodankylässä. Tätä ennen hänellä oli myymälä Ivalossa, mutta sitä ei enää ole.

Kun myymälä on Lapissa, tarkoittaa se väistämättä pitkiä ajomatkoja. Rovaniemen asiakkaat tulevat jopa 600 kilometrin säteeltä ja Jarinkin autolle kertyy ajokilometrejä 50 000 vuodessa.

Haasteita tuottaa se, että kaikilla asiakkailla ei ole nettiä käytettävissä, joten tarjousten hyväksyminen ja kauppojen sopiminen tehdään paikan päällä tehtyjen mittausten ja suunnittelun jälkeen Rovaniemellä, etukäteen suunniteltuna päivänä. Puhelinkaan ei aina toimi syvällä Lapin erämaassa, joten tapaamiset pitää sopia tarkkaan ja ajoissa.

Suurin osa Anttosen projekteista on omakotitalojen saneerauksia. Uudisrakennuskohteita on noin 40 prosenttia myynnistä. Lappilaiset haluavat valkoisia tai harmaita keittiöitä ja avaruus ja toiminnallisuus on täälläkin valttia. Remontteja tehdään niin nuorille pareille kuin keski-iän ylittäneillekin. Lapissa suurin osa taloista on puurakenteisia ja saneerauskohteet enimmäkseen 80-luvulla rakennetuissa taloissa. Ihmeellistä kyllä, kertaakaan ei ole tullut vastaan asbestitaloa.

Erityisosaamista omakotitaloista ja haasteellisista kohteista Anttoselta löytyy. 40 asteen pakkasissa ja pitkillä ajomatkoilla pitää muistaa tankata auto täyteen ja varautua kaikkeen, mitä matkalla voi sattua. Koska netti ei toimi joka paikassa, pitää kohteen sijainti tutkia tarkkaan etukäteen, kun navigaattoriin ja puhelimeen ei voi luottaa. Asennustöissä pitää kaiken olla kerralla mukana, lähimpään rautakauppaan kun saattaa olla monta sataa kilometriä matkaa. Jari muistaa erityisesti yhden toimituksen Inarin taakse, jossa keittiökalusteet jätettiin parkkipaikalle järven rannalle paukkupakkasessa ja isäntä tuli hakemaan kalusteita jäisen järven yli moottorikelkalla. Sinne ne kalusteet katosivat, jäiseen pimeyteen järvelle. Mahtaakohan missään muaalla maailmassa olla tällaista osaamista?