Thomas Berglund aloittaa Vaasan puustellin yrittäjänä ensimmäinen syyskuuta. Thomas aloitti Vaasan Puustellilla myyjänä 6,5 vuotta sitten ja siirtyy yrittäjäksi pitkän ja huolellisen harkinnan jälkeen edellisen yrittäjän siirryttyä vuosi sitten uusille urille. Uusi yrittäjän titteli ei sinänsä muuta mitään muuten kuin, että työtä tulee vähän enemmän ja tietysti vastuuta. Onhan hän jo vuoden pyörittänyt myymälää yhdessä Puustellin tehtaan kanssa. Nyt kuitenkin Thomas voi vapaammin tehdä omia ratkaisujaan ja tehdä tätä työtä niin kuin Vaasassa kuuluu, asiakkaiden tarpeet huomioon ottaen.

Vaasan Puustellin myymälä on ollut paikallaan jo 35 vuotta. Myymälä sijaitsee paraatipaikalla keskustan tuntumassa, kävelymatkan päässä torin parkista. Christer Svan on myymälän alkuperäinen, lähes legendaarinen yrittäjä, jolla on edelleen paikka Vaasan myymälässä, sillä hänellä on edelleen omia asiakkaita. Thomas arvostaa Christerin kokemusta ja osaamista ja ymmärtää, että Christerin vankka elämäntyö mahdollistaa nyt Vaasan Puustellille hyvän tulevaisuuden.

Myymälässä on noin 200 neliömetriä, 8 mallikeittiötä, 2 wc –kokonaisuutta ja kodinhoitohuone. Täysvaltainen remonttipalvelu on Thomasille itsestäänselvyys, sillä hän haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman monipuolisesti. Remontteja tehdään ilman kalusteitakin, joten asentajien pitää olla todella ammattitaitoisia ja hallita remontointi monipuolisesti. Henkilökuntaan kuuluu 2 myyjää, sihteeri ja neljän asentajan ryhmä.

Monipuolista osaamista pitää olla myös hyvin moninaisen asiakaskunnan vuoksi. Asiakkaitamme ovat niin saaristolaiset kuin Närpiön tomaatin- ja kurkunviljelijätkin. Vaasassa on myös paljon kaupunkiasuntoja.

”Vaasalaiset vetävät kotiin päin”, sanoo Thomas ja kertoo, miten tärkeää hänelle on käyttää paikallisia palveluja. Sisustussuunnittelija on Vaasalainen yksityisyrittäjä ja jos asiakas haluaa valaisimeksi mustan metalliputken tai omalla kankaalla verhoillut baarijakkarat, käyttää Thomas aina paikallisia tekijöitä. Myös jotkut välitilamateriaalit teetetään Vaasassa paikallisilla osaajilla.

Thomas on 42-vuotias kolmen lapsen isä. Häntä voisi kutsua uuden polven Puustelli-yrittäjäksi, sillä esimerkiksi sosiaalinen media on hänellä erinomaisesti hallussa. Berglund osaa hyödyntää somekanaviaan ja nauttii siitä. Instagramissa (@ thomas.berglund) hänellä on jo 3000 seuraajaa. Facebook-sivut ovat kovassa käytössä. Thomas kertoo, että hän saa paljon kaiken ikäisiä asiakkaita sosiaalisen median kautta ja se on hänellekin luonteva tapa viestiä.

”Pyrkimyksenä on tehdä työt niin hyvin ja täsmällisesti, että vuodenkin päästä asiakas toivottaa tervetulleeksi kotiinsa kahville kurkkaamaan miten keittiö voi”.

Vaasan Puustellin sivustolle pääsee tästä

Thomasin omalle sivustolle, joka on täynnä ideoita, pääsee tästä

Alla Thomasin toteuttamia asiakkaiden keittiöitä