Tampereen Puustellin myymälä sijaitsee aivan ydinkeskustassa Koskikeskuksen vieressä. Vaikka keittiöostoksia ei tehdäkään hetken mielijohteesta, on keskeinen sijainti kauppias Tommi Kinnusen mielestä hyvä näkyvyyden kannalta. Puustellin liike Tampereella on sijainnut samalla paikalla jo 30 vuotta, joten kaupunkilaisille Puustelli on hyvinkin tuttu. Tommi ja Virpi Kinnunen siirtyivät kaksi vuotta sitten Tampereelle yrittäjiksi Seinäjoelta, jossa he ehtivät pitää liikettä pystyssä muutaman vuoden. Sitä ennen he olivat Järvenpäässä 10 vuotta. Tommi ja Virpi tapasivat Puustellin koulutusmatkalla ja löivät sittemmin hynttyyt yhteen, kuten Tommi asian ilmaisee.

Tampereen myymälän myynti on kasvanut viimeisinä vuosina. Tommin liikesalaisuus piilee yksinkertaistamisessa ja hyvässä henkilökunnassa. Myös liiketila remontoitiin ihan täysin. Väliseiniä purettiin, jotta saatiin avarampaa ja valoisampaa. Myymälässä on esillä 9 keittiötä, muutama kylpyhuoneryhmä ja laaja sisustusosio. Tampereen myymälä tarjoaakin asiakkailleen ilmaisen sisustussuunnittelun, välitilan laatoista koko asunnon pintoihin. Virpi opiskeli pari vuotta sitten sisutussuunnittelijaksi. Vaikka kokemusta suunnittelusta olikin jo monen vuoden ajalta, on virallinen titteli valttikortti. Se, että Tampereen myymälä tarjoaa ilmaista suunnittelua helpottaa, ei vain asiakasta, mutta myös remontin saumatonta edistymistä, kun kaikki on jo valmiiksi tarkkaan suunniteltua ja kaakelit ja lattiat on mietitty ja tilattu ajoissa.

Tommin ja Virpin asiakkaat tulevat koko Pirkanmaan alueelta ja vähän sen ulkopuoleltakin. Se tarkoittaa sitä, että remontoitavat kohteet vaihtelevat kerrostaloista rivi-, pari- ja omakotitaloihin. Viisikymmentä prosenttia asiakkuuksista ovat uudisrakennuksia. Kirjo on ihan valtava. Miten sellaisesta selviää? Tommi sanoo, että ei se ole sen kummempi haaste. ”Pitää vain olla tietoa tarpeeksi, ne on ihan teknisiä juttuja. Täytyy tuntea asiansa ja tietää kaikki kerrostalojen putkistopolitiikasta ja esimerkiksi uudesta asbestilainsäädännöstä, joka koskee monia vanhempia omakotitaloja.”

Haasteena on tänä päivänä pikemminkin tämän hetkinen taloustilanne, mutta Tommin mielestä se on oikeastaan vain kiihdyttänyt kauppaa Puustellilla. ”Ihmiset haluavat rahoilleen vastinetta ja meiltä sitä toden totta saa!” Kun remontti teetetään Puustellin kautta, on kaikki valmiiksi mietitty. Rahaa säästyy, kun remontin aikataulut pitävät ja Puustellin keittiöt ovat parin kymmenen vuoden sijoitus. Puustellilla myös budjetti pysyy kasassa, sillä täällä osataan ottaa kaikki kulut huomioon vakuutuksista kaasutöihin ja materiaalikustannuksiin.

Asiakkaita kiinnostaa yhä enemmän myös tuotteiden ekologisuus: valmistusprosessin päästöt ja asennetun tuotteen päästöt sisäilmaan ovat Puustellin tuotteissa minimissään. Yliherkkyys ja allergiat ovat todellinen ongelma ja Puustellin, etenkin Miinuksen tuotteet, ovat erittäin allergia- ja päästöystävällisiä, ykkösluokituksen saaneita kalusteita. Esimerkkinä Tommi mainitsee asiakkaan, joka allergioiden vuoksi joutui rakentamaan talonsa metallista. Taloon valittiin Miinuksen keittiö.

Tommi kertoo, että Tampereelta on löytynyt nyt heidän kutsumuksensa ja kotinsa, koska Tampere on paras paikka. Täältä he eivät aio enää lähteä minnekään –ainakaan lähivuosina.