Helsingissä, Töölön viehättävässä kaupunkimiljöössä, vilkaasti liikeinnöidyn kadun kulmassa, sijaitsee Töölön Puustellin myymälä. Myymäläpäällikkö Sampo Hagelin, ottaa iloisesti vastaan, tarjoaa kupin kahvia ja kertoo valoisan tilan olleen aikaisemmin pankki. Kierros alakertaan kertoo tilan historiaa näyttävällä pankkiholvillaan säilytyslokeroineen. Myymälätilan seiniä koristaa hieno 50-lukulainen salaojaputkilla päällystetty seinä, sekä taideteos. 

On sanomattakin selvää, että asiakaskunta koostuu enimmäkseen kantakaupunkilaisista. Kantakaupungissa remontoiminen on oma taiteen lajinsa ja tässä asiassa Töölön myymälä on todellinen asiantuntija. Keittiöremontteja tehtäessä tulee eteen monta ongelmaa, jotka Sampo Hagelin osaa tiimeineen ratkaista. Vanhojen kivitalojen huonejärjestykset, huoneiden muodot ja rakennusmateriaalit ovat haastavia. Sampo kertoo, että keittiöremontin yhteydessä kaadetaan usein seiniä ja tilat suunnitellaan uudestaan. Esimerkiksi keittiön ja vanhan palvelijahuoneen välisen seinän purku on yksi yleisimmistä toimenpiteistä, jotta keittiöstä saadaan toimiva. Joskus tilassa ei ole yhtään suoraa kulmaa, joka vaatii suunnittelijalta erityistä kekseliäisyyttä ja osaamista. Onpa käynyt niinkin, että vanhoja rakenteita purkaessa, vanhojen kaapistojen takaa löytyi 2 neliömetrin kokoinen ruokakomero. Tässä tapauksessa ruokakomero otettiin käyttöön ja sinne johtava ovi suunniteltiin sopimaan saumattomasti muuhun kaapistoon. 

Hagelin luettelee lisää kaupunkiremontoinnin haasteita: Pakettiautojen parkkeeraus, parkkimaksut, kapeat porttikongit ja pikkuruiset hissit. Purkamisvaiheeseen ja tavarankuljettamiseen on kehittynyt ihan omat toimintamallit ja kaikki haasteet osataan ottaa huomioon, yllätyksiä lukuunottamatta. 

Kahdeksan kymmenestä asiakkaasta tulee Töölön Puustelliin tietäen saavansa Puustellilta kokonaisvaltaisen remonttipalvelun. Kantakaupungissa remontti suunnitellaan aina kohteessa, sillä toisin kuin uudisrakennuksissa, ei vanhojen talojen piirustuksiin voi luottaa sataprosenttisesti. 90 asteiseksi piirretty kulma saattaakin olla 86 asteinen. Sellaiseen on paha mahduttaa suorakulmaista kalustetta. Ratkaisut tehdään aina räätälöidysti ja melkein mikä vain on mahdollista. Tärkeintä asiakkaiden mielestä uudessa keittiössä on toimivuus ja sitten hyvä ulkonäkö. 

Sampo tiivistää ammattitaitonsa omaan iskulauseeseensa: Puustellilla on asiakkaalle monta hyvää vaihtoehtoa, mutta vain yksi on asiakkaalle se täydellinen.

Töölön Puustellissa työskentelee myymäläpäällikkö Sampo Hagelinin lisäksi Kaksi myyjää ja sihteeri Elina Heinonen (kuvassa yllä).