Happy Homes kirjasarjan (Cozy Publishing) uusin jäsen Hideaways, on englanninkielinen suomalaisista mökeistä kertova herkullinen lifestyle-opus. 

Kirjailijoista:

Jonna Kivilahti on arvostettu sisustustoimittaja, joka pitää myös suosittua Mrs Jones Blogia. Tämä kirja on Jonnan neljäs.

Krista Keltanen on valokuvaaja, joka on 15 vuotisen uransa aikana ehtinyt julkaisemaan jo viisi kirjaa. Hän sanoo olevansa erikoistunut tunnelmalliseen sisustuskuvaamiseen ja se näkyy tästä kirjasta.

Jos et aiemmin ole haaveillut mökkielämästä, niin tämän kirjan selattuasi alat seuraavaksi selaamaan mökkien vuokra- tai myynti-ilmoituksia. Kirjassa esitellään 13 mökkiä. Jokainen juttu on nimetty mökin omistajan mukaan. Ensin keskitytään mökin arkkitehtuuriin ja sitten sen tarinaan, historiaan ja asukkaisiin. Kiehtova teos, joka raottaa ovea suomalaisten kaikista yksityisimpään ja rakkaimpaan -mökkien maailmaan. 

Kirjassa esitelly mökit ovat hyvä läpileikkaus suomalaisesta mökkikannasta. Kuvissa keskitytään sisustuksiin, talojen ulkoasu jää kokonaisuudessa toissijaiseksi. Kirjassa olevat mökit ovat unelmamökkejä. Ne kaikista tavallisimmat, ne joissa suurin osa suomalaisista kesänsä viettää, on jätetty läpileikkauksesta pois, mutta näistä suunnan näyttäjistä saa upeita ideoita ihan minkä vain mökin sisustamiseen.

Erityisesti mieleen jäi kaksi mökkiä. Hyvin moderni, mutta henkeäsalpaavasti ympäristöönsä istutettu Cabin Lulla, jonka on suunnitellut arkkitehti Joanna Maury-Ahola. Omassa saaressa sijaitseva puusta kivestä ja raudasta tehty, hieman 70-lukulainen talo on tyylikäs ja saa kenet tahansa modernismin ystävän haukkomaan henkeään.

Toinen mieleen jäänyt mökki on Cabin Kimmo, joka kaikessa perinteikkyydessään ja yksinkertaisuudessaan vastaa sitä mutkatonta luonnon keskellä asumista, jota suomalainen mökkeilyltään perinteisesti kaipaa. 1900-luvun alun hirsimökki, vihreä pönttöuuni ja huolella tehdyt sisustusratkaisut kutkuttavat kenen tahansa suomalaisen mökkihaaveilijan geeneihin kirjoitettuja unelmia. 

Kirja on loistava tuliaislahja ulkomaille tai muisto ulkomaalaisvieraille. Kaunis ja ajaton haaveilukirja sopii myös mökin kahvipöydälle selattavaksi tai vaikka vihjeeksi mökkihaaveilijan ei niin innokkaalle puolisolle. Jos suunnittelet mökin rakentamista, on tämä kirja ehdoton hankinta.