Muotoilumakasiini L3 kuva: Anna Huovio

Vuosien varrella Helsinki Design Week on löytänyt festivaalin päänäyttämöiksi kaupungin piilohelmiä ja tuonut niihin elämää. Näin nytkin. Festivaalin vuoden 2015 päätapahtumapaikkana toimii Lars Sonckin suunnittelema, suojeltu L3-satamamakasiini Jätkäsaaren uudessa, kehittyvässä kaupunginosassa.

Rakennuksen eri kerroksiin ja ympäröivälle ranta-alueelle levittäytyvä L3 Muotoilumakasiini -tapahtumakokonaisuus tarjoaa viiden päivän ajan näyttelyitä, seminaareja ja monipuolista oheisohjelmaa niin ammattilaisyleisölle kuin muotoilusta kiinnostuneille kaupunkilaisillekin. Makasiinissa palvelee koko tapahtuman ajan myös loppukesän puutarhajuhlista inspiroitunut kahvila, jonka tarjoilut loihtii villiyrttikokki Sami Tallberg.

Puustelli Miinus on mukana näyttävällä osastolla, jossa pääset tutustumaan niin Miinuksen sisuksiin, kuin upeaan ulkokuoreenkin. Osasto on C27. Miinustamisen päivänä, 9.9. keskustelemme klo 14.30 Miinuksen osastolla tulevaisuuden keittiöstä.

Muotoilumakasiinista löydät myös muita kotimaisia ja kansainvälisiä muotoilubrändejä: ADORA, Aksi, ARKTIS, Atelier House, Camilla Moberg Designs, Catalina, Durat, HermanMiller, Inno, Innofusor, Innolux, Isku Interior, Johanna Gullichsen Textile Craft & Design, Kairo Collection, Kinnarps, Muunto, Muurame, NIKARI, Nomart, Ofisea, Orient Occident, Puustelli, SAAS Instruments, Secto Design, Showroom Finland, Solulight, Studio Arto Halmetoja, Studio HH, Studio Karin Widnäs, Suomen Käsityön Ystävät, Tetrimäki, Tuulia Penttilä, Vepsäläinen, VM-Carpet ja Woodnotes.

Muotoilumakasiini on avoinna  9.-13.9.2015 Jätkäsaaressa, osoitteessa Tyynenmerenkatu 6.

Tapahtuma on jaettu ammattilaispäiviin (ke-to), jolloin makasiini on auki klo 10-19 sekä yleisöpäiviin (pe-su). jolloin makasiini on auki pe-la klo 10-19 ja su 10-16

Liput: Ammattilaisille ilmainen (vaatii rekisteröitymisen), muille 15 € (kolmen päivän lippu) tai 10 € (yhden päivän lippu), opiskelijat 5 €. Liput sisältävät pääsyn kaikkiin L3 Muotoilumakasiinin näyttelyihin sekä L3 Stagen lavaohjelman.