Heinäkuu on Suomessa festareiden kulta-aikaa. Isoja tapahtumia markkinoidaan näyttävästi, mutta mitä muuta kotomaassamme oikein tapahtuu? 

Helsinki

Heinäkuun 30. saakka Viisi suomalaista museota juhlistaa Suomen itsenäisyyden merkkivuotta 2017 yhteisellä suurhankkeella. Modernia elämää! Näyttely ovat esillä Hamissa, Alvar Aalto -museossa, Arkkitehtuurimuseossa, Designmuseossa ja Suomen valokuvataiteen museossa. Lisää tietoa täältä.

26.-29.7 Rautatientori. Suuret Oluet Pienet Panimot on suomen kattavin olut- ja pienpanimotapahtuma. Tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua pohjoismaisiin pienpanimoihin ja heidän tuotteisiinsa. Lisää tietoa täältä.

29.7 Skidit Festarit tarjoaa tuoretta lastenmusiikkia, huoletonta meininkiä ja hyvää ruokaa Kallion sydämessä. Lasten oma festari. Lisää tietoa täältä.

Naantali

6.7 Tutustu mystiseen ja kauniiseen Seilin saareen. Torstailähdöillä 6.7. ja 3.8. nautit saaristomaisemista ja vehreästä Seilin saaresta oppaan seurassa. Lisää tietoa täältä.

15.7 Tule mukaan Kirkkopuistoon kuuntelemaan nostalgista musiikkia, samalla nauttien Piknik-herkuista. Kannattaa myös pukeutua vanhan ajan vaatteisiin, sillä paras asukokonaisuus palkitaan! Lisää tietoa täältä.

Turku

Koko kesän. Bongaile Turun kaduilla kivoja kiviä, kuvaa ne ja lataa Insatgramiin #kivatkivet. Kivatkivet ovat Paasikivi-Opistossa opiskelevan kuvataidelinjalaisen ympäristötaideteos. Niiden on tarkoitus levittää positiivisuutta ja ilahduttaa jokaista kaupungissa kulkevaa ihmistä. Lisää tietoa täältä.

Koko kesän. Apteekkimuseon piha-alue herää henkiin ja lapset pääsevät leikkimään apteekkaria. Lisää tietoa täältä.

15.6-17.8 pääsee opastetuille kierroksille ja tutustumaan Turun telakkateollisuuteen ja maailman suurimpien risteilyalusten rakennuspaikkaan. Lisää tietoa täältä.

Tampere

11.6.-31.8.2017 Mäntän kuvataideviikot on Suomen merkittävin kesäinen nykytaiteen katselmus. Vuosittain vaihtuva kuraattori tuo näyttelyyn aina oman tuoreen näkökulmansa. Lisää tietoa täältä.

 -12.8 Padding-Paratiisi. Valkeakosken Apianniemessä nähdään musikaali Rauli "Badding" Somerjoen elämästä. Badding-musikaali kertaa maamme musiikkitaivaan historiaa. Lisää tietoa täältä.

6.-9.7  SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa noin 3000 urheilijaa kilpailee neljän päivän aikana 30 lajin SM-mitaleista.Lisää tietoa täältä.

Kuopio ja Pohjois-Savon alue

-13.8 Pöljän kotimuseo Siilinjärvellä. Museopihan seitsemän rakennusta muodostavat 1800-1900 -lukujen vaihteen pieniviljelijän pihapiirin. Yläpihalla komeileva Myllyharjun tupa edustaa 1900-luvun alkua. Samalla kuljetaan muinaisten esi-isien jalanjäljissä kivikautisella asuinpaikalla. Lisää tietoa täältä.

4.7-13.8 Kuopion Uusi kesäteatteri. Katri Helenan omien tarinoiden pohjalta rakennettu musiikkinäytelmä rakastetun taiteilijan maailmasta ja vaikutuksesta suomalaisiin. Kesän 2017 sinivalkoinen kantaesitys. Lisää tietoja täältä

1.-31.7 Kiuruvesi. Käsityön kietokulku 100 vuoden ajalta -näyttely. Lisää tietoa täältä.

- 6.8 Korkeakosken "Kuuden kanjonin" luontopolku" (3,5) km alkaa Korkeakoskelta, Suomen korkeimmalta vapaalta vesiputoukselta. Polku päätyy idylliseen Tuovilanlahden kylään, missä KULTTUURIPOLUN upea Satamamakasiini, Aholan kotiseutumuseo (12 - 18) ja Kalapuron (12 - 16). Lisää tietoa täältä.

 

Mikkeli

15.-22.7 Mikkelin kesään kuuluva koko perheen tapahtuma, Hulivilikarnevaali tulee jälleen. Ohjelmassa on lapsia liikenteessä, perhe piknikkiä ja perinnepäivää. Lisää tietoa täältä.

22.7 Rantasauna Day avaa isojen, pienien ja hyvin erilaisten rantasaunojen ovia ja luo mahdollisuuden kenelle tahansa päästä saunomaan ja keräämään erilaisia rantasaunakokemuksia, ilmaiseksi. Lisää tietoa täältä.

14.7-13.8 Mikkelin asuntomessut, upeassa miljöössä Saimaan rannalla. Lisätietoa ja linkki lipunmyyntiin täältä.

 

Pori

13.7 Oluthallissa tapahtuu koko kesän, mutta 13.7 lavan valloittaa Saara Aalto. Lisää tietoa täältä

 

Joensuu

1.-9.7 Kolilla retkeillään. Kolin kesää rikastuttavalla tapahtumaviikolla Kolilla ja lähialueilla voi kokea erilaisia teema-aktiviteetteja. Teemojen kautta on mahdollisuus kokea Kolin monipuolisuus ja värikkyys päivittäin. Lisää tietoa täältä.

 

Kotka

13.-16.7 Maailman upeimmat purjelaivat Kotkan Kantasatamassa The tall ship races-tapahtumassa. Lisää tietoa täältä.

 

 

 

Kuva: Kuopi-Tahko markkinointi