Design Walk Artekin myymälässä Kuva: Karri Korpi
Roinalautta 2014 Hangossa ja taiteilija työssään Kuva: Marja Uusitalo
Design Market Kaapelitehtaalla Kuva: Aino Huovio
Lasten työpaja Kuva: Aino Huovio

Helsinki Design Week järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa 3.-13. syyskuuta. Kaupuni tarjoaa Design Weekin aikana huikean määrän näyttelyitä, tapahtumia ja työpajoja. Valinnan vaikeus onkin melkoinen. Tässä muutamia kiinnostavia tärppejä:

 Roinalautta 

Roinainstallaatio on Kaisaniemen rannasta sukellettavista roskista ulkoilmaan rakennettu teos. Installaation roskat ovat tuttuja, arkisia esineitä. Vedestä nostettuina ne ovat lumoavia ja absurdeja – ja toisaalta rumia, haisevia.

Teos rakennetaan 25 m2 kokoisen hinattavan lautan päälle elokuun lopussa. Installaatio aloittaa matkansa 3.9. Pitkänsillan rannasta kohti Jätkäsaarta, pysähtyen Linnanaltaassa Presidentinlinnan edustalla ja Hietalahden torin altaassa. Lautan matka päättyy Jätkäsaareen.

Installaation rakentaa työryhmänsä kanssa taitelija Kristiina Tuura. Roinalautta on hänen seitsemäs merien roskista valmistama installaationsa. Teos tehdään yhteistyössä Hei Helsinki ry:n kanssa. Sukellustapahtuma on suomalaisen Sukeltajat Itämeren puolesta ry:n järjestämä. Tapahtuma on osa kansainvälisen AWARE sukeltajayhteisön vapaaehtoista merienpuhdistustyötä.

Design Market Kaapelitehtaalla

5.-6.9. 2015 klo 11-17

Design Market on Pohjoismaiden suurin muotoilualan varastomyynti ja yksi Helsinki Design Weekin ohjelman kiistattomista kestosuosikeista. Kaapelitehtaalle levittäytyvässä tapahtumassa on mukana alennushintaisia huonekaluja, sisustustuotteita, vaatteita ja asusteita lähes 200 huolellisesti valitulta myyjältä – tänä vuonna myös virolaisilta ja ruotsalaisilta muotoilijoilta. Uutuutena Helsinki Design Week kutsuu mukaan printtituotteiden tekijöitä; Print Market -osastolla on tarjolla lehtiä, kirjoja, julisteita, postikortteja ja toimistotarvikkeita. Vepsäläisen designrekasta löytyy huipputarjouksia niin klassikoista kuin tuoreemmista designkalusteista

Design Walk

4.-11.9. Lähtö Artekin edustalta, Etelä-Esplanadi 18 20€

Design Walkilla sukelletaan syvälle Design District Helsingin syövereihin. Kierroksella oppii kuinka muotoilusta tuli suomalainen elämäntapa, tapaa designin freesejä kotimaisia kasvoja, saa ihailla design-korttelin arkkitehtuuria ja pääsee jopa shoppaamaan!

Kierroksen kieli on englanti.

HDW Lasten viikonloppu

12.-13.9.2015 Kattilahallissa Sörnäisissä

Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopussa on tarjolla muotoilu- ja arkkitehtuuriaiheista tekemistä kaiken ikäisille. Kolmatta kertaa järjestettävä ja koko ajan kasvava koko perheen muotoilutapahtuma ottaa tänä vuonna haltuun Suvilahden Kattilahallin. Koko perheen muotoilutapahtuma keskittyy tulevaisuuden muotoilun tekijöihin ja käyttäjiin – lapsiin. Työpajoissa minimuotoilijat pääsevät testaamaan muotoilijan työtä alan ammattilaisten johdolla.

Koko ohjelman löydät HDW:n kotisivuita