Puustelli toivottaa 99-vuotiaalle Suomelle mitä parhainta itsenäisyyspäivää! Puustelli on kulkenut mukana itsenäisen Suomen vaiheissa melkein alusta asti, tervetuloa historiantunnille:

​
​
​

 Tiesitkö että jo ennen keittiöitä Puustellin emoyhtiö Harjavalta Oy on valmistanut suomalaisille ensin sahatavaraa ja puimakoneita ja myöhemmin myös ovia ja ikkunoita? Itse Puustelli-keittiö syntyi 1970-luvulla.

1920-LUKU

Puustellin teollinen pohja luotiin jo vuonna 1920, jolloin Satakunnassa Harjavallan pitäjän Merstolan kylässä sai alkunsa Harjavalta Osakeyhtiö. Yrityksessä ryhdyttiin jalostamaan puutavaraa ja pian yrityksen kulmakiveksi tuli tehdastoiminta sahatavaroineen ja puimakoneineen.

1940-LUKU

Jatkosodan loppuminen merkitsi uutta elämää tehtaille, ja niin Harjavallassakin ryhdyttiin rakentamaan uutta teollisuuslaitosta ovi- ja ikkunatuotantoa varten. Myös suuret sotakorvaukset Neuvostoliittoon vauhdittivat toimintaa.

1960-LUKU

Puustellin tehtailla keskityttiin vaativiin tuotteisiin jo 1960-luvun lopulla: Ruotsiin toimitettiin Carl Larsson –nimisiä puisia sisäovia. Laatuvaatimukset oville olivat sekä työn että materiaalin suhteen ennen näkemättömän korkeat. Ovien valmistus edellytti hienopuusepän laatutasoa. Nykyiset Puustelli-kalusteiden ovet valmistetaan samalla ammattitaidolla kuin Carl Larsson –ovet aikoinaan.

1970-LUKU

Puustelli-keittiö syntyi lama-Suomeen v. 1977. Massatuotannon aika oli ohi ja Puustellissa tilalle tarjottiin jotain täysin uutta: yksilöllisyyttä, palvelua, puusepäntaitoa, designia, suunnittelua ja asennuspalvelua. Puustelli-brändi syntyi.

1980-LUKU

Puustelli-mallisto laajeni 1980-luvulla uusien materiaalien myötä. Tehtaan vanhaa puusepäntaitoa hyödynnettiin nyt eri puulajeihin ja samalla eri väreillä leikittelyn mahdollistivat puuovien kuultovärjäykset, yksiväriset MDF-ovet ja melamiinipintojen eri kuosit. Muutamassa vuodessa Puustellista tuli Suomen suosituin keittiö vuonna 1983. Lisäksi Puustellin kehittämä teollinen valmistustapa puukuitumassasta valmistettavalle valkoiselle peiliväliovelle voitti vuonna 1986 Tuottava Idea –palkinnon.

1990-LUKU

1990-luvun alussa Puustellin toiminta laajeni ja vienti vahvistui, keittiöitä ryhdyttiin viemään Ruotsiin, Venäjälle ja Baltiaan. Vuonna 1996 Tuottavuuskeskus ry myönsi yritykselle tuottavuusyhteistyöpalkinnon , joka on tunnustus tuottavuuden kehittämistyöstä.
Puustellista sai 1990-luvulla keittiöremontin myös ”avaimet käteen” –periaatteella. Tähän sisältyi keittiökalusteiden ja asennuksen lisäksi vanhojen kalusteiden purku, putki- ja sähkötyöt sekä Puustelli-rahoitus, jolla asiakas saattoi rahoittaa remonttinsa. Näin luotiin pohja Puustellin nykyiselle ALL Inclusive -palvelulle.

2000-LUKU

Puustellissa on aina panostettu laatuun ja asiakastyytyväisyyteen. Nämä korostuivat erityisesti, kun Puustellille myönnettiin ISO 9001:2008 –sertifioitu laatujärjestelmä, joka on laajuudessaan ainutlaatuinen. Järjestelmä kattaa tuotekehityksen, tuotannon, hankinnat, kuljetuksen, asennuksen sekä myymälätoiminnat. Lisäksi Puustellissa ryhdyttiin valvomaan asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti. Yli 95 % Puustellin asiakkaista on valmiita suosittelemaan yritystä.

2010-LUKU

Ympäristöasiat ovat olleet Puustellissa aina tärkeitä ja siksi jo 1990-luvulla Puustellin tehtailla ryhdyttiin tekemään kalusteiden pintakäsittelyt vesiohenteisin menetelmin. Ekologisuus ja sen kunnioittaminen tulee olemaan jatkossakin läsnä kaikissa Puustellin toimenpiteissä. Materiaalivalinnoissa ja tuotantoprosesseissa varmistetaan yhä tarkemmin, että luontoa ja ympäristöä kuormitetaan mahdollisimman vähän.