​
​

 

 Hyvä astianpesukone ei ainoastaan pese astioita puhtaaksi, vaan se on myös ekologinen, ergonominen, tarkoituksenmukainen, tyylikäs ja juuri sinun keittiöösi sopiva.

Energiamerkintä helpottaa koneen valitsemista. Energiamerkinnästä selviää myös koneen energiatehokkuusluokka, vuotuinen sähkön ja veden kulutus, kuivausteho, koneeseen mahtuvan astiaston määrä sekä äänitaso. Jos hiljaisuus on tärkeää, valitse pesukone, jonka äänitaso on alle 50 desibeliä. Kaikki Puustelli-malliston astianpesukoneet ovat energialuokaltaan A - A++

Sähkön ja veden kulutus ilmoitetaan kylmään veteen liitetystä koneesta, jolla pestään valmistajan ilmoittama normaalilikaisten astioiden perusohjelma. Samaa valmistajan valitsemaa ohjelmaa käytetään myös pesutuloksen ja kuivaustehon arvioinnissa.

Pesukoneissa on erilaisia teknisiä ominaisuuksia ja ohjelmarakenteita, joten myös niiden pesuajat ja kulutusluvut vaihtelevat. Käyttäjänä voit omilla valinnoillasi vaikuttaa koneesi suorituskykyyn.

Varmista, että astiasi mahtuvat pesukoneeseen. Kiinnitä huomiota korien muunneltavuuteen (esim. korkeuden säätö, alas käännettävät lautastuet). Korien tulee olla tukevia ja kevyesti liikuteltavissa.

Astianpesukoneiden käytettävyydessä on eroja mallien välillä. Tarkista ainakin seuraavat kohdat ennen ostamista:

  • Korien monikäyttöísyys ja vakaus. Voidaanko esimerkiksi korien korkeutta muunnella silloin, kun astianpesukoneeseen pitää mahtua erikokoisia astioita? Mahtuvatko pitkäjalkaiset viinilasit vakaasti koneeseen? Tuntuvatko korit vakailta?
  • Miten luukku aukeaa?
  • Miten helppoa on koneen puhdistaminen? Ovatko jätesiivilä ja suihkuvarret irrotettavissa?
  • Mihin konetiskiaine annostellaan? 
  • Millainen on koneen ohjaustaulu? Hyvässä ohjaustaúlussa ohjelmat on selkeästi merkitty, näytöstä voi seurata pesuohjelman vaiheita ja jäljellä olevaa pesuaikaa. 

Puustelli-mallistossa on jokaista integroitavaa kodinkonetta varten suunniteltu myös oma kalusteensa. Näin haluamme varmistaa turvallisuuteen, ergonomiaan ja asennukseen liittyvät seikat etukäteen. Kalusteet on huolellisesti mitoitettu ja ilmankierron esteettömyys tarkistettu. Koneiden tuottama lämpö ja kosteus tuovat rungoille aina lisähaasteita ja siksi Puustelli -runko, iso tai pieni, on ympärinauhoitettu kauttaaltaan. Ympärinauhoituksella on myös sisäilman puhtauden kannalta hyvin paljon merkitystä.

Kalusteiden yhteydessä tilatut kodinkoneet toimitetaan samalla autolla ja kannetaan aina sisälle. Vain muutamat, kaikkein suurimmat koneet, vaativat oman erillisen kuljetuksensa. Toimitus ajoitetaan toki samaan asennukseen ja myös nämä tuotteet kannetaan kotiin asti.

Katso TÄSTÄ lähin Puustelli-myymäläsi ja käy tutustumassa kodinkonevalikoimaamme tarkemmin!