​
​
​
​

Tyyli on monen asian summa. Keittiössä tyyliin kuuluvat keittiökalusteiden lisäksi kodinkoneet, altaat, hanat, valaistus, kaakelit, seinä- ja lattiamateriaalit sekä sisustustekstiilit. Myös keittiön muuta kalusteet, sisustusesineet, taide ja astiat vaikuttavat kokonaisuuteen.

Kaipaatko selkeyttä ja suoria linjoja? Moderniin, minimalistiseen keittiöön kuuluvat virtaviivaiset, pelkistetyt kaapistot, jotka usein kätkevöt sisäänsä myös kaikki kodinkoneet. Materiaalina käytetään usein puuta, lasia, terästä tai luonnonkiveä. Värit ovat neutraalin harmonisia, mutta muutama härkittu väriläiskä sopii mukaan. Kokonaisuutta voisi täydentää vaikka funkis- tai retrolöydöillä.

Skandinaavinen tyyli taas syntyy hillityistä värisävyistä ja käytännöllisyydestä. Puun ohella tyyliä korostavat kotimainen kivi ja luonnonmateriaaleista valmistetut matot. Vahatut tai öljytyt työtasot ja lattia ovat lämpimiä pintoja, jotka houkuttelevat koskettamaan ja kävelemään avojaloin. Skandinaavisen tyylin mausteeksi sopivat designesineet tai kenties kirpputorilöydöt.

Nostalgisessa ja luonnonläheisessä keittiössä kohtaavat antiikkihuonekalut ja paksut lankku- tai kivilattiat. Tunnelmaa luovat maanläheiset värit ja keraamiset laatat sekä vanhat rustiikkikaapit ja tavarapaljous. Tyylin höysteeksi voisi lisätä esimerkiksi intialaistyylisiä tekstiilejä ja mausteisen värisiä astioita.

Jos koko perhettä miellyttävän tyylin valitseminen tuntuu vaikealta, voi hyvä vaihtoehto olla neutraali väritys, johon voit lisätä mieleisesi sisustuselementit. Sisustuksen värit on hyvä rajata muutamaan väriin ja niiden sävyihin. Näin kokonaisuus pysyy hallittuna. Parasta yksityiskohdilla luodussa tyylissä on se, että jos kyllästyt, voit muuttaa keittiön ulkonäköä helposti vaihtamalla sisustuksen värejä ja elementtejä.

Vapautta keittiön muuntelemiseen antaa myös irrallisten keittiökalusteiden valitseminen. Voit sijoittaa ne keittiöön kuin mitkä tahansa kalusteet, ja ne antavat paljon mahdollisuuksia keittiön muuntelemiseen. 

Kaikkein tärkeintä keittiön valinnassa kuitenkin on, että se näyttää ja tuntuu Sinusta hyvältä!