​
​
​

Keittiötä suunnitellessa ovet ja laatikoiden etulevyt ovat tärkeässä asemassa, sillä niiden tyyli ja väri hallitsevat koko keittiön ilmettä. Eri ovimateriaalit saattavat helposti sekoittaa keittiötä suunnittelevan pään, joten kokosimme selkokielisen listan materiaaleista:

Massiivipuu on täyttä puuta, joka tuo keittiöön lämmintä tunnelmaa ja ikääntyy viehättävästi. Tammi, koivu ja mänty kaikkine ovimalleineen ja monine kuultosävyineen antavat runsaasti mahdollisuuksia. Massiivipuu on pitkäaikainen sijoitus, joka kestää myös perheen pienimpien käsittelyä.

Viiluovi on aidolla puuviilulla päällystettyä MDF- tai OSB-levyä. Puuviilulla on puupintojen lämmin, luonnollinen ulkonäkö ja tunnelma.Viilutettu ovi on massiivipuuta edullisempi vaihtoehto. Erikoisviiluovien valmistuksessa käytetäänviljeltyä ja nopeasti kasvavaa puuta, esimerkiksi poppelia. Pintakuvioitu viiluovi on erikoisvalmisteista viilua, jonka raaka-aineina on tammi. Nimensä mukaisesti pinnassa oleva upea kuviointi sekä näkyy, että tuntuu. Tammi on tyylikäs ihan sellaisenaan, mutta sen eloisaa pintaa pukevat myös herkät kuultosävyt.

Maalatut ovet ovat puristettua puukuitumassaa eli MDF-levyä. Värivaihtoehtoja löytyy lukemattomia. Värin syvyyteen vaikuttaa se, onko ovi kiiltävä vai mattapintainen.

Laminaattipinta saadaan aikaiseksi prässäämällä esimerkiksi lastu- tai MDF-levyn pintaan toistakymmentä paperikerrosta hartsin, eli kovetetun pihkan ja lämmön avulla. Haluttu kuvio tai väri prässätään päälimmäiseksi. Laminaattiovia saa sekä kiiltävänä, että mattapintaisena.

Melamiinipinta eli matalapainelaminaatti valmistetaan aivan kuten laminaattikin. Paperikerroksia on kuitenkin vähemmän ja hartsin tilalla käytetään fenolihartsia. Melamiini on laminaattia edullisempi materiaali. 

Polygloss-ovien helppohoitoinen ja kiiltävä pinta syventää sekä pintakuvion että värin.

Alumiinikehysovilla kevennät keittiösi ilmettä. Design-lasimalliston myötä alumiinikehysovi sulautuu tyylikkäästi muihin ovimalleihin. 

 

Haluatko lisää ideoita keittiön suunnitteluun? Tilaa ilmainen ideakirja tästä!