Kuva: Kotimaanmatkailu.fi. Klikkaa kuvaa ja pääset tutkimaan koko maan kattavaa tapahtumasivustoa.

Kesäkuussa Suomi on pullollaan tapahtumia. Jos mietit mitä kesäkuussa tekisit tai minne suuntaat kotimaassa kesäkuussa, tässä muutama vinkki. Linkeistä pääset tutkimaan tapahtumia hieman lähemmin.

Helsinki 

12.-13.6 Helsinkipäivänä Helsingissä on tarjolla valtavasti tapahtumia. Katso tarkemmat tiedot täältä.

17.6 Puuveneilijöiden iloinen kauden avaus – paraati ja uiva näyttely Helsingin vesillä ja Suomenlinnassa. Lisätietoja täältä.

Turku

16.-17.6 Neitsytperunafestivaalit. Panimoravintola Koulun pihalla Turussa juhlitaan kansallisperunaamme neitsytperunaa.   Lisää tietoa http://www.neitsytperunafestivaali.fi

29.6-2.7 Keskiaikaiset markkinat. Luvassa on neljä päivää taattua toritunnelmaa: vilinää ja vilskettä, juoruja ja juhlavia sanoja markkinarauhasta, arvokkaita rouvia ja kauniita neitoja, ylväitä herroja ja hulttioita, suukopua ja särvintä, torimyyjien kaupankäyntiä sekä torin täydeltä rakkautta! Lisää tietoa täältä.

Tampere

6.-11-6 Tampereen sävel. Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi festivaalin ohjelma painottuu erityisesti lapsiin, nuoriin ja yhteisöllisyyteen.Ohjelmaa löytyy yhteislaulusta upeisiin konsertteihin. Tän vuonna mukana muunmuassa Rajaton. Lisää tietoa ja lippuja täältä.

11.6-31.8 Mäntän kuvataideviikot on suomalaisen nykytaiteen kesänäyttely, joka esittelee vuosittain kesä-elokuussa maan ajankohtaisinta kuvataidetta. Lisätietoa täältä.

Vaasa

10.6 Kalastuksen päivää vietetään Vaasan sisäsatamassa. Suuret kalamarkkinat tarjoavat tuoreita kalatuotteita ja markkinatunnelmaa.

8.11.6 Vaasan kansainväliset suurmarkkinat. Kauppatori ja kävelykatu täyttyvät markkinatunnelmasta.

Kuopio

1.6-31.8 Torikujan puodit. Kaupungin tunnelmallisin kauppapaikka avaa jälleen ovensa kesäksi. Hurmaavat vanhan ajan hirsiaitat kutsuvat kurkistamaan peremmälle. Aitoista löytyy monipuolinen ja runsas valikoima toinen toistaan ihanampia paikallisten käsityöyrittäjien taidokkaasti valmistamia tuotteita. Tallikahvion suussa sulavat herkut houkuttelevat istahtamaan hetkeksi ja nauttimaan kesätunnelmasta.

10.6 Valtakunnallinen avoimet kylät -päivä. Avoimet Kylät -päivänä järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon. Kylätapahtumat ovat esim. kyläyhdistysten kirpputoreja, kahviloita, soutelua, opastettuja luontokierroksia, lintubongausta, musiikkiesityksiä, museokierroksia… Jokaisella kylällä on omat juttunsa ja tapahtumat ovat pääasiassa maksuttomia. Täältä lisää tietoa tapahtumapäivästä.

Esimerkiksi Kuopiossa, kello 10-14, Heikkilän niemi 37. Pieksän Marttojen perinteinen kaikille avoin kesätapahtuma uuden kasvukauden alkajaisiksi. Raparperikahvila ja työnäytöksiä. Samana päivänä paljon tapahtumia Kuopion ympäristössä.

Savonlinna

17.6 Klo 13.Punkaharjun retkisoutu. Perinteiselle retkisoututapahtumaan voi osallistua tai mennä vain ihailemaan ja kannustamaan. Katso lisää tietoa täältä.

22.6 Suomi-Finland100 juhlavuoden kunniaksi rakastumme kesäyöhön Koloveden upeissa maisemissa yöttömässä yössä juhannusviikon torstaina. Risteily ekopaatilla Koloveden jylhissä maisemissa on unohtumaton elämys. Lisää tietoa täältä.

Oulu

4.-30.6 Mauri Kunnaksen iki-ihanat Koiramäen lapset on herätetty henkiin pienoishahmoina. Lisää tietoa täältä.

1.6-30.6 Pohjois pohjanmaan museo, perusnäyttely. Pohjois-Pohjanmaan museon perusnäyttely esittelee maakunnan ja Oulun kaupungin historiaa mukaansatempaavalla tavalla. Museossa voit tutustua esimerkiksi elämään esihistoriallisella ajalla, kaupungin perustamisen ensivaiheisiin ja Oulun linnan pienoismalliin: kuka olikaan linnan tunnetuin vanki? Lisää tietoa täältä

Ympäri maata löydät myös Puustelli-myymälät! Katso karttapalvelustamme, mikä myymälä osuu parhaiten kesäreissusi varrelle!