Ekologisen suurennuslasimme alla olemme me itse. Haluamme valmistaa jokaisen Puustelli-keittiön mahdollisimman ekologisesti alusta loppuun.

  • Materiaalivalinnoissa olemme tunnetusti ronkeleita ja mallistoon yltävät vain ne materiaalit, jotka ovat lajinsa parhaimmistoa, joka kriteerillä mitattuna.
  • Suurin osa tuotteistamme täyttää päästörajoiltaan tiukimman M1-luokan.
  • Uhanalaisia puulajeja emme luonnollisestikaan käytä.
  • Tuotannossa käytämme kaikki materiaalit tarkoin hyödyksi.
  • Olemme sitoutuneet vahvasti tuotannossa syntyvien jätteiden vähentämiseen ja hukkamateriaalit käytämme soveltuvin osin tehtaamme lämmitykseen.

Tuotekehityksen vahva panos ja valmistusmenetelmien jatkuva hiominen varmistavat sen, että tuote on kestävä, viimeistelty ja turvallinen käyttäjälleen. Emme käytä raskasmetalleja sisältäviä aineita, eikä niitä synny valmistusprosesseissakaan. Puustelli-rungot ovat valmiiksi koottuja ja nauhoitettu kauttaaltaan, samoin levymateriaalit. Tuotannossa käytettävät liimat, joita tarvitaan runkoja, ovia ja tasoja valmistettaessa, eivät sisällä lisättyä formaldehydiä. Oviin jotka lasernauhoitetaan, ei liimaa tarvita lainkaan. Massiivipuiset ja viilutetut tuotteet pintakäsittelemme luonnonöljyillä tai vesiohenteisin petsein ja lakoin.

Edellä mainituilla asioilla on ratkaiseva merkitys tuotteen kestävyyteen ja sisäilman puhtauteen. Vastuullisena valmistajana näistä asioista huolehtiminen on myös meidän velvollisuutemme, sillä Puustelli-keittiö on tarkoitettu jokaiselle meistä.

Remontin yhteydessä puramme vanhan keittiösi, lajittelemme ja kierrätämme tehokkaasti sen kaikki vanhat osat. Myös uuden keittiön pakkausmateriaalit ja muovit toimitetaan uusiokäyttöön. Olemme minimoineet ongelmajätteiden, hukkaenergian sekä kaatopaikalle päätyvien jätteiden määrän.

Puustelli-keittiöiden tuoteperheeseen on koottu valmiiksi energiatehokkaita ratkaisuja. Energiaa säästävät Led- tai loisteputkivalaisimet sekä induktioliedet ja kylmäkalusteet tai vähän vettä kuluttavat astian- ja pyykinpesukoneet ovat osa ekologista keittiötä. Jätteiden lajitteluun olemme kehittäneet jokaiseen keittiöön sopivia vaihtoehtoja. Näillä valinnoilla voimme osallistua ympäristötekoihin joka päivä.

 

Lue lisää ympäristöasioista ja Puustellin keittiöistä: tilaa tästä ilmainen ideakirja!