Syksy on sadonkorjuun aikaa ja niinpä Suomi on pullollaan houkuttelevia ruokaan liittyviä tapahtumia. Tässä listattuna muutamia tapahtumia ympäri Suomenmaan. 

26.7-6.9 Rauma, Hyvinkää, Joensuu, Kuopio, Oulu, Tornio, Rovaniemi, Helsinki. Kansainväliset suurmarkkinat kiertävät syksyn ajan ympäri Suomen. Markkinoilla on tarjolla sekä kansainvälisiä että kotimaisia herkkuja. Herkkusuiden paratiisi! Katso markkinoiden aikataulut ja ohjelma täältä.

19.8 Keravan valkosipulifestivaalit ovat jo legendaksi muodostunut herkuttelufestivaali kaikille valkosipulin ystäville. Lisää tietoa täältä.

26.8 MM-Tatti Heinävaarassa. Tapahtumassa kisataan tatinkeruun MM-tittelistä, mutta päivän aikana alueella on paljon sieniin liittyvää tekemistä ja ohjelmaa. Katso tarkemmat tiedot täältä

2.9 Sadonkorjuumarkkinat Mikkelin torilla. Lisätietoa täältä.

9.9  Vääksyn avoimet talot ja pihat ja sadonkorjuumarkkinat. Lisää tietoa täältä.

16.9 Lohjan saaristolaisten kylä- ja sadonkorjuujuhla eli Kekri.Lisää tietoa täältä.

16.-17.9 Saariston sadonkorjuujuhla Nauvossa. Saariston sadonkorjuujuhla kiehtoo kaikenikäisiä ja tuo yhteen ihmisiä, tuoksuja, makuja, omaperäisiä käsityötuotteita ja unohtumattomia syyselämyksiä. Lisää tietoa täältä.

23.-24.9 Kohdataan maalla -ruokamarkkinat Mangsin tilalla Inkoon Päivölässä. Ruokamarkkinat keräävät tuottajat ja kuluttajat yhteen. Tarjolla on lähituottajien tuotteita ja ohjelmaa koko perheelle. Lisää tietoa täältä.

1.-7.10 Helsingin silakkamarkkinat. Lisätietoa täältä.

17.-22.10 Turun Silakkamarkkinat. Lisätietoa täältä.

Kuva: Krista Keltanen Lähde: stadinsilakkamarkkinat.fi