Helsinki Design Week on tänä vuonna 7.-17.9., eli juuri nyt! Poimimme kiinnostavat tärpit:

1. Meidän sakset

Suunnittelija Olof Bäckströmin oranssipäiset sakset täyttävät 50 vuotta. Vuonna 1967 hän kehitti maailman ensimmäiset muovikahvaiset sakset ja niitä on myyty kuluneina vuosikymmeninä yli miljardi paria maailmanlaajuisesti. Juhlan kunniaksi Fiskars on kutsunut taiteilijoita ja luovia kykyjä ympäri maailmaa osallistumaan Our Scissors -näyttelyyn saksista inspiroituneilla syntymäpäivätervehdyksillä. Osa teoksista on saanut inspiraationsa saksista esineenä, osa niiden oranssista väristä ja osa saksien funktiosta, leikkaamisesta. Teokset ovat esillä Designmuseossa osana Helsinki Design Weekiä syyskuussa 2017. 

2. Habitare

Suomen suurin huonekalu, sisustus- ja designtapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Samaan aikaan: Antiikki, HighEnd Helsinki ja ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma.

3. Food design -työpajat

”Tarinankerrontaa ruuan kautta” -työpajassa tutkitaan ruoan viestinnällisiä ja tarinankerronnallisia ulottuvuuksia. Luomme syötäviä tarinallisia taideteoksi käyttäen ruokaa raaka-aineina ja hyödyntäen henkilökohtaisia kokemuksiamme ja muistojamme. Visuaalisen viestinnän muotoilijat fasilitoivat työpajan ja avustavat sinua yhdessä kokin kanssa oman syötävän taideteoksesi luomisessa. Teokset syntyvät tutkimalla raaka-aineiden muotoja, värejä, raaka-aineiden koostumusta, maku-yhdistelmiä jne.

Helsinki Design Weekin koko ohjelman löydät tapahtuman kotisivuilta!

 

Kuvat: Aino Huovio/ HDW