​
​
​
​

Blogi pääsi kyläilemään Puustellin keittiöiden syntypaikkassa Harjavallan tehtaalla, perinteikkäiden vanhojen tiiliseinien suojassa. Kaunis vanha tehdasmiljöö kätkee sisuksiinsa liudan modernia tekniikkaa, monimutkaisia laitteita, tehokasta logistiikkaa, mutta ennen kaikkea ihmisiä.

Kun uusi keittiö asennetaan kotiin, tulee harvemmin miettineeksi, monetko kädet ovat koskettaneet jokaista osaa. Niitä käsiä on nimittäin paljon. Toki koneet tekevät raskaimman työn, mutta erikoisjuttuihin tarvitaan ihmisen kosketus ja tarkat silmät.

Tiesitkö muuten, että jokainen Puustelli-keittiö tehdään yksilöllisenä kokonaisuutena? Tehtaalla ei siis ole valtavia varastoja täynnä valmiita keittiökappaleita, vaan siinä vaiheessa kun tilauksesi lähtee myymälästä tehtaalle, se saa oman koodiston ja tunnisteet, joiden avulla keittiön matka paperilta kolmiulotteisiksi kappaleiksi alkaa. 

Puu tulee tehtaalle valtavina, huolellisesti valittuina nippuina ja matkaa tehtaan läpi esimerkiksi puuoviksi ja tasoiksi muuntuen. Erikoisverstaalla työskentelee lisäksi hienopuuseppiä, jotka hoitavat kaikkein erikoisimmat jutut ja sellaiset osat, joita ei koneiden avulla voi valmistaa. Runkolevyt valitaan, pinotaan ja siirretään runkohalliin koottaviksi. Jokainen keittiön osanen valmistuu tarkkaan suunnitellussa järjestyksessä. Vierailulla mietin moneen otteeseen, että ne tärkeät ihmiset, joiden käsien kautta jokainen keittiön osa kulkee, pääsevät tuskin koskaan näkemään valmista lopputulosta ja ne jotka näkevät valmiin keittiön kodissaan, eivät koskaan näe sen syntymisvaiheita.

Siksipä tästä alkaakin sarja "Tehtaalla kylässä", jossa kerrotaan keittiön valmistusvaiheista, materiaaleista ja kasaamisesta puupinoista valmiiksi tuotteeksi asti.