​
​
​

Mistä Miinuskeittiön osaset koostuvat? Miten Miinuskeittiö eroaa tavalisesta keittiöstä? Näihin kysymyksiin ja muutamaan muuhunkin etsitään vastauksia tänään osanen kerrallaan:

RUNGOT: runkojen sivukehys on ruiskuvalettu täysin kierrätettävästä biokomposiitista. Komposiitissa käytettävä puuraaka-aine hankitaan sertifioiduista metsistä. Biokomposiitti on täysin vedenkestävä materiaali. Kehyksessä on valmiit reiät saranoiden ja mekanismien kiinnitystä varten. Biokomposiitin lujuus ja muotopysyvyys on testattu -25–+ 90 °c lämpötiloissa. Kestävyyttä on testattu uittamalla kehyksiä vedessä ja rasittamalla niitä 350 kg painolla kuukausien ajan.

OVET: kotelorakenteiden materiaaleina ovat koivurimat, pahvikennot, koivuvaneri sekä puuviilut, kuten koivu ja mänty. Kehysovet ovat massiivipuuta ja lasien värivalinnat kokonaisuuksiin sopivat. Lakat ja petsit ovat vesiohenteisia ja vähäpäästöisiä, liimoissa ei lisättyä formaldehydiä.

TASOT: massiivipuutasot ovat suomalaista koivua ja mäntyä. Tasoon on saatavilla myös muotoiltu reuna. Massiivipuutasot öljytään tai sävytetään ja lakataan tehtaalla ympäristöystävällisin ainein. Puutasot ovat helppo huoltaa itse. Puutasot ovat luonnollisesti kierrätettävää materiaalia, koska pinnatkin käsitellään ekologisesti. Keraaminen levy on toki massiivipuuta kovempi taso. Se kestää korkeita lämpötiloja, on lähes naarmuuntumaton sekä täysin vedenkestävä. Keraaminen levy voi olla keittiön väriläiskä raikkaiden väriensä ansiosta ja materiaali sopii myös hyllyksi tai taustaksi välitilaan. Sintrattu mineraalipohjainen materiaali on täysin kierrätettävää. 

LAATIKOT: Legrabox-laatikko lisävarusteineen on yksi uusimmista, arkea juhlistavista ja ekologisista ratkaisuistamme. Laatikko avautuu täysin ja sulkeutuu pehmeästi. Sen liike on synkronoitu, hillitty ja äänetön. Viimeistelty laatu näkyy ja tuntuu. Laatikon sisätila on yli 40 mm aiempaa leveämpi ja säilytystila on kasvanut noin 10 %. Uusi rakenne ja korkealaatuiset raaka-aineet takaavat laadun vankalle laatikolle, joka liukuvalinnoista riippuen kantaa 40–70 kg painon. Minimalistinen muotoilu ja grafiitinharmaa sävy tekevät tuotteesta hyvin elegantin. Sivujen vahvuus on vain 12 mm ja laatikostoa on kevyt ja miellyttävä käyttää, jolta se myös näyttää. Laatikon elinkaaren päättyessä mekanismit ovat täysin kierrätettäviä ja materiaalit käytettävissä uudelleen.

VARUSTEET: kaikki varusteet on valittu ekologisin arvoin. Laatikoiden varusteissa materiaalit ovat puuta, huopaa tai metallia, kaikki kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä materiaaleja. Mekanismien pohjalevyt ovat ristiin liimatuista puulastuista valmistettua kestävää rakennuslevyä. Levyjen valmistuksessa ei käytetä formaldehydiä ja levy on ympäristöystävällinen ja vähäpäästöinen materiaali.

Miinuskeittiöllä on tietenkin myös kattava takuu: Miinus-keittiökalusteet – 10 vuotta, Miinus-runkokehikko, laatikot ja saranat – 30 vuotta, Miinus-altaat ja hanat – 2 vuotta, Miinus-asentajien työ – 2 vuotta, Miinus-kodinkoneet, valaisimet, pistorasiat, sähkölaitteet ja sähköistettäviin kalusteisiin liitettävät sähkölaitteet – 2 vuotta.