Mitä ihmettä sinne voisi laittaa?

Välitilan perusratkaisu on vielä tänä päivänäkin laatoitus. Laattamalleja onkin runsaasti tarjolla ja moni kokee ratkaisun turvalliseksi ja toimivaksi. Nykyään on kuitenkin tarjolla myös huima valikoima muitakin vaihtoehtoja, ja vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana joissakin ideoissa. Tässä joitain enemmän ja vähemmän villejä ideoita:

1. Liitutaulumaali

Liitutaulumaali keittiön huomiopisteenä toimii erityisen hyvin sellaisessa välitilassa, jossa ei ole vesi-tai rasvaroiskeiden vaaraa. Vaihtuvat taideteokset ja tekstit (vaikka kauppalista) on helppo pyyhkiä pois kostealla rätillä ja taiteilla uutta tilalle.

​

2. Kuvasuurennos lasin alla

Modernin keittiön hieno yksityiskohta on valokuvasuurennos. Kuvasuurennoksia voi tilata monestakin paikasta. Esimerkiksi Ifolor ja Smartphoto tulostavat kuvasi myös alumiinillle tai akryylilasilevylle, jolloin erillistä suojalasia kuvan päälle ei tarvita. Jos taas valitset paperitulosteen, kannattaa sen päälle asentaa suojalasi. 

​

3. Rouhea tiilipinta 

Joissain vanhoissa taloissa saa tiilipinnan kaivettua esiin seinäpinnoitteita purkamalla. Aidon näköisen tiilipinnan voi myös muurata vanhoista tiilistä tai kiinnittää seinään tiilen näköistä laattaa. Sisustustiiliä on saatavilla usean värisenä ja monen tyylisenä. Valmis pinta näyttää autenttiselta, vanhalta tiiliseinältä. 

4. ja 5. Laattojen ladonta

Välitilan laatat voi latoa perinteisestä poikkeavalla tavalla. Näissä esimerkeissä on valittu kapea, mattapintainen laatta, joka on ladottu siksak-kuvioon. Yksinkertainen ja kaunis vaihtoehto.

6. Erilaisten laattojen yhdistely

Laatoilla voi myös leikitellä. Valitse alaosaan kuviollisia ja pienempiä laattoja ja yhdistä niihin yksivärisiä, isompia. Mattapintaisia sementtilaattoja on erilaisilla kuvioinneilla. Sementtilaatan pinnan voi suojata lakkaamalla.

​

7. Herkullinen tapetti koko seinälle

Leikittele tapetilla. Valitse keittiön katseenvangitisjaksi tapettiseinä. Välitilan osalta tapetti kannattaa suojata lasilevyllä. Koko seinän tapetointi saa tilan näyttämään kokonaiselta ja vanhanaikaisen viehättävältä.

8. Sisustustarrat ja erikoistapetit

Hauska sisustustarra voi olla pienen keittiön iloinen katseenvangitsija ja persoonallinen yksityiskohta. Sisustustarroja  löytyy netistä ainakin Seinäruususta, Designtarroista ja Art4You:sta

9. ja 10. Taidelaatat

Rohkea ja värinnälkäinen kokeilee keittiöön uniikkeja taidelaattoja ja värikkäitä eriparilaattoja. Tanskalainen ARTTILES on tutustumisen arvoinen.

Entäs tämä sitten?

Vannoutunut Legofani rakentaa välitilan tietenkin Lego-palikoista!

​

Kaikki tämän artikkelin kuvat on lainattu Pinterestistä, ja löydät ne alkuperäisine linkkeineen TÄÄLTÄ