RUNGOT

Puustelli-rungoissa käytämme vain korkealuokkaisinta päästöluokaltaan EPF-S -lastulevyä, jonka formaldehydiarvot ovat pelkästään jo puolta matalammat kuin yleisesti kalusteissa käytettävissä E1-luokitellussa lastulevyissä. Levyn sisäilmamittausten päästöarvot alittuvat peräti puolella parhaasta M1-arvosta. Puhtaimmassakin lastulevyssä on silti aina formaldehydiä. Varmuden maksimoinniksi jokainen Puustelli- runko, hylly ja myös erilliset irtosivut viimeistellään nauhoittamalla ne kauttaaltaan joko PP-, ABS- tai viilunauhalla. Enemmän kosteutta kestävät, valkoiset melamiinirungot ovat lasernauhoitettuja. Päästöjen estämiseksi myös runkojen turhia reijityksiä on vältetty ja poraukset tehdään juuri tiettyä osaa varten.

Jokainen Puustellissa valmistettu melamiinirunko kuuluu parhaaseen M1-luokkaan.

Vaikka kalusteissa käytetty levymateriaali kuuluu parhaaseen M1-luokkaan, niin vasta valmiin tuotteen M1-luokitus takaa sen, että myös koko tuotantoprosessi tuotteella on ollut puhdas. Tämä varmistaa myös sen, ettei tuotteessa ole hajuhaittoja, eivätkä ne aiheuta ärsytyksiä. Maalattuja MDF-avohyllyjä emme tee itse, vaan ne tulevat alihankintana tehtaallemme. Testaamme silti nämäkin tuotteet. Näiden tuotteiden osalta M1-testit ovat vielä kesken.

Puustelli Miinus tarjoaa myös täysin toisenlaisen runkoratkaisun. Perinteisen runkorakenteen ja totuttujen materiaalien tilalla on biokomposiittikehys. Materiaalin hiilijalanjälki on erittäin pieni ja formaldehydiä siinä on 0%. Biokomposiitti kestää erinomaisesti kylmää, kuuumaa sekä vettä. Biokomposiitti- kehikolle on haettu PCT-patenttia.

Puustelli Miinus on SISÄLTÄ VIISAS.

Koko Miinus-keittiön sisäilmapäästöt ovat puolta pienemmät kuin M1-luokituksen paras raja-arvo määrittelee.