Materiaalivalinnoissa olemme tunnetusti vaativia. Puustelli-mallistoon yltävät vain ne materiaalit ja osat, jotka ovat lajinsa parhaimmistoa joka kriteerillä mitattuna. Katkeamaton tieto materiaalin alkulähteeltä tuotantolaitoksellemme on olennaista. Tiedämme, mistä materiaalit tulevat ja miten ne on tehty. Useiden yhteistyökumppaneidemme ja maahantuojien kanssa olemme tehneet yhteistyötä jopa vuosikymmeniä. Luottamukselliset suhteet ovat vakaalla pohjalla.Tunnemme toisemme, ja arvomaailmamme seisovat vankasti samojen asioiden puolesta. Materiaalien alkuperätiedot ovat valintakriteereistä ensimmäinen ja tärkein.

Käyttämämme puulajit tulevat PEFC- tai PSF-sertifioiduista metsistä. Metsät ovat maailman keuhkot ja ne ovat myös miljardin ihmisen tulonlähde. Laittomien hakkuiden estäminen, metsien uudelleenkasvatus ja hoitaminen ovat tärkeitä asioita.

Tuomme maahan myös itse suoraan lukemattomia Puustelli-kalusteissa tarvittavia materiaaleja ja erilaisia osia. Valitsemme tuotteet paikan päällä niitä valmistavien yritysten tuotantolaitoksilla. Näin teemme myös useiden kalusteissa käytettävien sähkölaitteiden kanssa.

Katkeamaton materiaalien ja tuotteiden hankintaketju varmistaa myös katkeamattoman tiedonkulun tuotteen alkuperästä javalmistustavoista humanitaariset asiat mukaan lukien.