Anun vanhassa puutalossa on suurehko tupakeittiö. Perhe viettää paljon aikaa keittiössä kokaten, leipoen, syöden, työskennellen ja läksyjä tehden. Remontoidessaan taloa Anu kokosi keittiön erilaisista irtokalusteista. Käytännössä hauskan näköinen keittiö kuitenkin osoittautui melkolailla epäkäytännölliseksi. Eritysesti laskutilan ja säilytystilojen puute raastaa Anun hermoja päivittäin, eikä leipomaankaan tahdo mahtua. Uusi keittiö tulee olemaan sekoitus uutta ja vanhaa, sillä tarkoitus on käyttää sisustukseen myös vanhoja puulaatikoita ja eriparisia huonekaluja. 

Sampo tulee sovitulle mittauskäynnille ja toteaa ensitöikseen, että "onpa tämä iso!" Keittiökalusteseinälle tulee mittaa yhteensä 4 m 30 cm ja siihen mittaan pitäisi kyllä mahtua hienosti kaikki tarpeellinen. Sampo ottaa tarkat mitat, huokailee seinien ja lattian vinoutta ja alkaa sitten piirtää. Ihan perinteiseen tapaan paperille ensin ja sitten tietokoneohjelmalla loput. Anu luettelee toiveita laatkoiden suhteen ja yhdessä mietitään vesipisteen, tiskinkoneen ja lieden sijoittelua. Liesi on tähän asti ollut toisella puolella huonetta, vanhan puuhellan vieressä. Anu käyttää puuhellaa erityisesti talvisaikaan sekä lämmittämiseen että ruuan laittoon. Uuden keittiön myötä sähköliesi ja uuni siirtyvät samalle seinälle muiden keittiökalusteiden kanssa ja lieden tilalle tulee astiakaappi. Puuhellan ympärille jää uuden suunnitelman mukaan enemmän liikkumatilaa kuin ennen, ja se on hyvä.

Vanhassa talossa pitää huomioida erilaiset kiinteät rakenteet ja vinoudet rakenteissa. Ikkunan alapuolella on huoneen ainoa patteri, mutta Sampolla on ratkaisu: tehdään työtasosta 70 cm syvä, jolloin patterille jää hienosti tilaa ja suunnitellaan ilmanvaihto patterin kohdalla niin, että lämpö pääsee kiertämään. Massiivipuutasoa ei ole ihan näin pitkänä saatavilla, joten taso tehdään kahdesta osasta. Pitkälle seinustalle tulee isoja vetolaatikoita, keittotaso, uuni, tiskikone ja pesuallas. Työskentelytasoa jää kaiken kaikkiaan kolme metriä, joista pisin, 160 cm pätkä on ikkunan alla. Siinä on hyvä leipoa ja katsella maisemia. Isojen laatikoiden kätköihin tulee sisälaatikot, joiden tilavuuden ansiosta kaikki tarpeelliset esineet saadaan hienosti mahtumaan. Miinusrunkoihin lisätään Anun valitsemat, harjattua mäntyä olevat etulevyt. 

Sampo siirtää piirroksensa Puustellin keittiösuunnitteluohjelmaan, ja piirtää kaikki tarvittavat osat keittiöön. Anun toivoma astiakaappi on ihan oma juttunsa, sillä sellaista ei ole valmiina. Astiakaappi rekennetaan Miinuksen yläkaappimoduleista, joita pinotaan päällekäin kolme. Alle tulee puiset kalustejalat. Astiakaappiin tulee lasiset kehysovet, jotta kaikki astiat pääsevät parhaimmin esille. Myös sivuseinät tehdään samoista ovielementeistä. Lasisia hyllyjä Anu ei halua, vaan perinteisemmät. Miinuksen hieno rakenne halutaan jättää näkyville, joten kaappiin ei tule takalevyä lainkaan, vaan Anu tapetoi seinän kaapin takana vanhoilla paperitapeteilla. Kaappi saadaan piirrettyä ja suunniteltua vesiputket väistäen ja niin, että vanha oviaukko peittyy samalla. Puustellin keittiömitoituksessa kun melkein mikä tahansa mahdollista.

Kun keittiö on piirretty ja siirretty suunnitteluohjelmaan, se toimitetaan sähköisesti tehtaalle, missä alkaa keittiön rakennus ja pakkaaminen.