Mitä tapahtuu, kun päästetään tee-se-itse -nainen laattakauppaan? No, ainakaan Anun keittiöstä ei tule ihan tavanomaista. Anu nimittäin haluaa keittiön takaseinälle taideteoksen, joka koostuu erivärisistä laatoista. Koska yksittäisiä laattoja ei voi ostaa mistä tahansa, päätyy Anu lopulta tilaamaan laatat yksittäiskappaleina mosaiikkitöihin erikoistuneesta nettikaupasta. 

"Siitä tulee Tetris!", tuumii Anu sovitellessaan värikkäitä laattoja vierekkäin. Jani mittaa ja sahaa vanerista taustalevyt Anun suunnitteleman kuvion mukaan ja lisäksi pieniä, yhden laatan kokoisia kappaleita. Anu hioo levyt ja levittää niiden molemmin puolin kosteussuojan. Kun levyt ovat kuivuneet, levitetään vevyille kiinnityslaasti ja asetellaan laatat paikoilleen. Laattojen väliin ei tule saumausta, vaan ne asettuvat kylki kylkeen.

Kun laatoitetut levyt ovat kuivuneet, ne liimataan raakalautaiselle seinälle. Yksittäisten, "kelluvien" laattojen sommittelussa ja värijärjestyksessä menee tovi, mutta lopulta nekin saadaan asemoitua seinälle. Viimeistelynä laatoituksen ulkoreunoihin vedetään valkoinen silikoni, joka viimeistelee ja siistii teoksen. 

Anun tapa suhtautua laattoihin on uudenlainen. Unohdetaan säännöt ja tavanomaisuus ja käytetään mielikuvitusta! Ja jos värikkäisiin laattoihin joskus kyllästyy, on kokonaiset levyt helppo irroittaa ja tehdä tilalle jotain muuta ja ajaton Miinus-keittiö saa uuden ilmeen!

Laatoituksen yhteydessä massiivipuinen taso saa pintaansa useamman öljykerroksen. Anu päättää luopua verhoista kokonaan ja jää miettimään mattoa ja keittiön yksityiskohtia. Ensi viikolla näemme, minkälainen kokonaisuus upeasta ja persoonallisesta Miinus-keittiöstä tuli, ja mitä Anu keittiöstään ajattelee.