Kun Sateenkaaria ja serpentiiniä -blogin Laura päätti puolisonsa Jannen kanssa muuttaa pienempään kaupunkiasuntoon ja miinustaa muutenkin elämästään kaiken turhan materian, alkoi melkoinen mylläkkä, joka ulottui kaikille elämisen alueille. Punavuoresta löytyi sopiva, mutta totaalisen remontoinnin tarpeessa oleva asunto, jonka pariskunta suunnitteli toimivaksi ja neliöitä kaikin puolin säästäväksi. Remontissa myös asunnon keittiö uusittiin kokonaan. Keittiövalinnassa Laura ja Janne päätyivät Puustelli Miinukseen paitsi sen ekologoisuuden ja kestävyyden, myös muunneltavuuden ja designin takia. 

Töölön Puustelliin marssiessaan pariskunnalla oli pitkä lista toivomuksia ja mielessä hyvinkin selkeät sävelet sen suhteen, miltä uuden keittiön tulisi näyttää ja mitä toimintoja sisältää. Puustellin Sampo Hagelin otti haasteen vastaan, ja yhdessä alettiin pyöritellä keittiön osia paikoilleen. Taitava keittiösuunnittelija osaa toteuttaa erikoisimmatkin toiveet, joten kokeilemalla ja muokkaamalla rakentui muun muassa pöytätason päätynurkkaan jäävä avoin säilytyshyllykkö, jossa mausteet ovat käden ulottuvilla. Laura ja Janne olivat myös miettineet paljon omaa ruuanlaittotapaansa, ja sen myötä valikoitui keittiöön kahden levyn kaasuliesi ja tavallisen uunin sijaan monitoimiuuni, jossa on myös mikroaaltouunin toiminnot mukana. Tilavan jääkaapin alaosassa on juuri sopivasti myös pakastintilaa. Työtason syvyydeksi valittiin 70 cm, jolloin säilytys- ja toimintatilaa jää enemmän.

Simppeli, valkoinen ulkoasu, vetimettömyys ja integroidut kodinkoneet kuuluivat toivomuslistalle, ja antavatkin keittiölle harmonisen kokonaisilmeen. Keraaminen työtaso on kestävä ja huoleton, samoin kuin kivikomposiittinen pesuallas. Myös välitilan levy on keraaminen. Keittiön muut kalusteet on valittu kokonaisuuteen sopiviksi. Kepeä pöytä ja tuolit keräävät ympärilleen isommankin ruokailijajoukon, ja pyöreä pöytä jättää ympärilleen tilaa karsien turhat törmäilykulmat. Vanhat komerot säilytettiin, ja ne kätkevät sisuksiinsa astioita ja siivousvälineitä.

Lyhyen käyttökokemuksen perusteella Laura on todella tyytyväinen Miinus-keittiöönsä. Kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa ja keittiössä on helppo työskennellä. Pintavalintojen takia myös siivous sujuu leikiten - ja ekologisilla aineilla tietenkin.

Lue lisää Lauran keittiöstä ja remonttiprojekteista sekä kaupungissa, että maalaiskodissa Sateenkaaria ja serpentiiniä -blogista!