Helsinki Design Week on tänä vuonna kansainvälisempi kuin koskaan!

Helsinki design week käynnistyi 1. syyskuuta ja jatkuu aina 11. syyskuuta saakka. Keräsimme keittiöstä, ruoasta ja sisustamisesta kiinnostuneen unelmatärppilistan.

Design weekin uusin juttu on installaatiokierros. Kierros esittelee 12 installaatiota ympäri Helsinkiä suomalaisilta ja ulkomaisilta taiteilijoilta. Yksi näkyvimmistä on Kolmensepän patsaan kupla -installaatio, jossa patsaan ympärille asennetaan SuperKOLMEMEN -kuplateos. Kierroksen kartan näkee tästä

Ravintola- ja hotellimuseossa kaapelitehtaalla on Palveluksessanne! -näyttely koko viikon ajan. Näyttelyssä voi tutustua kauneimpien hotellien kattauksiin , sisustuksiin ja arkkitehtuuriin.

Designmuseossa on Eero Aarnion näyttely vain Design Weekin ajan. Näyttely on tähän astisista Aarnion näyttelyistä laajin.

Skannon 70v-juhlavuosi käynnistyy Helsinki Design Weekin yhteydessä. Viikon aikana liikkeessä järjestetään luentoja ja keskusteluiltoja ajankohtaisten aiheiden ympäriltä.

Ravintola Finnjävel, Eteläranta 16, tarjoaa elämyksiä kulinaristeille. Helsinki Design Weekin aikana on designin ystävillä mahdollisuus tutustua ravintolaan sekä tavata niin kokit kuin designerit kahdessa eri tapahtumassa. Keskiviikkona 7.-9. Klo 11-14 esillä on ruoan ja designin saumaton liitto ja lauantaina 10.9. klo 12-16 vuorossa Suomi-ruokaa ja design-pihabileet.

Habitare, Messukeskus, 7.11.9. Suomen suurimman huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuman Habitaren vuoden 2016 teema on Ovet auki! Habitarella on monta kiinnostavaa sivutapahtumaa, kuten Messukeskuksessa sijaitsevat antiikki- ja vintagemessut

Kellohalli, Työpajankatu 2, Saija Halko ja Tuuli Saarelainen esittävät näkemyksiä ruokakulttuurista, jossa arjen työkalut saavat uusia piirteitä materiaalivalintojen sekä tekniikoiden myötä. Aiheet ja muotokieli kumpuavat kahden nuoren muotoilijan tavasta olla ja tehdä: hiljaisuudesta, herkkyydestä sekä paikallisuudesta.

Valkoinen sali, Aleksanterinkatu 16-18. Supper Fest –illaoissa on mahdollisuus kokea unohtumaton elämys upeiden keittiömestareiden ja taiteilijoiden yhdessä suunnittelemilla illallisilla. Katso tarkempi ohjelma täältä 

Lapsille on tapahtumia koko viikon, mutta tässä pari viikonlopulle ajoittuvaa mielenkiintoista tapahtumaa:

10.-11.9 Mikonkatu 6 TRE, Helsingin uusin ja kiinnostavin konseptikauppa kutsuu kaikki lapset viettämään lasten viikonloppua Mikonkadulle ja on täynnä kivaa ja mielenkiintoista tekemistä.

10.-15.10 Desigh District Helsinki, Lasten designseikkailu kutsuu leikkimieliselle seikkailulle Design Districtissä. Löydä muotoilun helmet Helsingistä ja kerää pisteitä hauskoilla tehtävillä. Tapahtuma jatkuu Helsinki Design Weekin jälkeen 15.10.2016 asti. Päätöspäivänä järjestetään avoin design-työpaja lapsille ja perheille Designmuseolla.

Design Weekin koko ohjelman näkee täältä.

Hyvää designin täyttämää viikkoa kaikille!