Listasimme joukon työvälineitä, jotka ovat jokaisen kotikokin tärkeimmät ja käytetyimmät keittiössä.
1. Paistinpannu
Liesityyppi ja käyttötarkoitus määrittävät, millainen pannu kannattaa hankkia. Nykyään pannut on usein suunniteltu liesityypin mukaan, eli induktiolle, keramiselle, valurautaiselle ja kaasuliedelle löytyy oma malli.
2. Veitset
Laadukas veitsi on aina hyvä sijoitus. Valitse veitsi, jonka terä on ruostumatonta terästä ja jonka kahva ei luista.
3. Mittalusikat ja mittakannut
On parempi mitata kuin katua! Valitse mittalusikat ja mittakannu, jotka palvelevat kaikissa tilanteissa. Läpinäkyvät mittalusikat ja -kannut tekevät mittaamisesta helpompaa, mutta visualistin silmää saattaa miellyttää teräs tai keramiikkakin.
4. Monikäyttöinen paistinlasta
Korkealaatuisella paistinlastalla voit kääntää, nostaa ja sekoittaa ruokaa. Ohut ja joustava lasta liukuu ruoan alle vaivatta. Pitkä varsi suojaa paremmin käsiä mahdollisilta öljyroiskeilta.
5. Kuorimaveitsi
Hyvällä kuorimaveitsellä kuorit niin perunat ja muut vihannekset kuin omenat ja päärynätkin. Kuorimaveitsen tulisi tuntua kädessä mukavan kevyeltä ja saada aikaan ohutta jälkeä.
6. Valkosipulipuristin
Yhdellä kunnon puristuksella hyvä valkosipulinpuristin viipaloi, hienontaa tai puristaa. Viipaloitu valkosipuli on maultaan miedointa, hienonnettu valkosipuli vahvempaa ja puristettu valkosipuli kaikkein voimakkainta.
7. Raastinrauta
Monikäyttöinen raastinrauta on mainio apuväline niin terveellisiin välipaloihin kuin makeisiin herkkuihin. Sen avulla voit raastaa vihanneksia, pehmeitä juustoja, Parmesaania, sitruunankuorta ja suklaata. Valitse aina raastinrauta, joka tarjoaa useita erilaisia raastinpintoja.
8. Mandoliini
Vihannesten ja hedelmien paloittelu ja siivuttaminen on nopeampaa ja turvallisempaa mandoliinin avulla. Voit valita kuinka paksuja tai ohuita viipaleita haluat. Valitse kaksisuuntaisella terällä varustettu mandoliini, jolloin voit liikuttaa sitä edestakaisin.
9. Ruoansäilytysrasiat
Säilytä ruokaa ilmatiiviissä rasioissa tai lasipurkeissa, jotka pitävät poissa hajut, kosteuden ja kutsumattomat vieraat kuten muurahaiset. Ruoka pysyy tuoreena pidempään eivätkä maut sekoitu. Läpinäkyvät ja ilmatiiviit rasiat sopivat sekä kuiva-aineille että jääkaappiin.
10. Spiraalivispilä
Sileiden kastikkeiden, majoneesin, aiolin tai unelmankevyen kermavaahdon vispaaminen onnistuu täydellisesti spiraalivispilällä. Varma valinta on nylonia oleva vispilä, joka kestää jopa 260 °C lämpötilaa ja on turvallinen kaikille pannuille sekä kattiloille.