Grillauskausi on kuumimmillaan ja grillifriikki mielii aina jotain uutta kesäkeittiöönsä. Millä tänä kesänä grillataan? Selvitimme kesän must have -uutuudet.

Uuni on suomalainen innovaatio. Helposti mukana kulkeva pellettikäyttöinen pitsauuni lämpenee 10 minuutissa ja jopa 500 asteeseen. Uunissa voi paistaa leipää tai herkullisia pitsoja. Tulossa on uutuus Uuni Pro, joka on hieman järeämpi. Uuni sopii jatkeeksi kesäkeittiöön tai veneilyyn. Lisää tietoa täältä ja täältä.

Kamado- eli keraaminen grilli on tullut Eurooppaan alunperin Japanista. Keraamisen grillin boomi alkoi pari vuotta sitten ja nyt niitä on saatavilla jo lähes jokaisesta rautakaupasta ja eri hintaluokissa. Keraamisen grillin idea on kuvun alla pysyvä kosteus ja lämmön säädeltävyys. Keraamisessa grillissä voi savustaa, hauduttaa, leipoa tai ihan vaan grillata makkaraa. Keraaminen uuni on myös ekologinen valinta, sen pitkäikäisyyden vuoksi. Keraamisia grillejä valmistaa mm. Big Green Egg, KOBE ja PRIMO. Kuvan grillit: Big Green Egg.

Bullet, eli Weberin Smokey mountain cooker on täysverinen amerikkalainen savustin savustamiseen hurahtaneelle. Jos keraaminen grilli tuntuu turhan suurelta, tämä on siitä seuraava "must have" tänä kesänä. Tietoja savustimesta täällä.

Tässä on tämän kesän ehdoton mökkituliainen! Kaljakana rantautui Suomeen jo viime kesänä, mutta nyt sitä varten saa ostaa varta vasten valmistetun telineen. Kaljatölkki telineeseen suolattu ja maustettu kokonainen broileri avonaisenntölkin päälle ja broileri kypsyy grillissä ihanan meheväksi ateriaksi. Tietoja tuotteesta täältä.

Ja jos kaikki grillaaminen tuntuu liian työläältä, eikä pihallakaan oikein ole tilaa, niin itse itseään pyörittävä motorisoitu pöytägrilli on loistava vaihtoehto. Lisää tietoa täältä.