Lampefeberin jättimäinen kattolamppu ja kirkkaat lyhtyäiset lamput.

Kaamoksen saapuessa saavat valaisimet tärkeän roolin sisustuksessa tunnelmanluojina ja tietysti valon tuojina. Meille pohjolan asukeille valolla on erityisen suuri merkitys elämänlaatuun. Lamppuihin ei olla kuitenkaan aina valmiita sijoittamaan, vaikkakin ne ovat usein huoneen keskiössä ja niistä heijastuva valo sävyttää ja muotoilee koko huoneen. Valot myös auttavat näkemään paremmin ja kirkasvalolamput taas auttavat jaksamaan. Suomessa kotiin tarvitaan sisustuksellisia tunnelmalamppuja ja sitten niitä, joilla saadaan oikeasti valoa tupaan. 

Yleisvalovalaisimet ovat usein sisutuksellinen elementti, joiden tehtävänä on luoda huoneeseen kodikas, mutta tarpeeksi kirkas yleisvalo. Ne ovat yksittäisiä kattolamppuja tai kattoon asennettuja usean kohdevalon kiskoja.

Luku- ja työtasovalaisimet valaisevat jotain tiettyä kohtaa. Usein valon suunta on myös säädettävissä. Keittiössä valoja on hyvä olla välitilassa, erityisesti työtasojen yllä, jotta ruoanlaitto sujuu vaivatta. Valot auttavat myös pitämään keittiön puhtaana, kun likakohdat erottuvat paremmin. Lamppuja ei voi olla liikaa, mutta ne on hyvä voida sytyttää tai sammuttaa tarpeen mukaan. 

Tunnelmavalot ovat usein jalka- tai pöytälamppuja. Ne ovat sisustuksellinen elementti, joiden valo harvoin riittää valaisemaan kovinkaan tehokkaasti. Tunnelmavaloilla luodaan nimensä mukaan tunnelmaa ja valon väri on tärkeässä asemassa. Sopivan lämmin ja himmeä valo tekee kodikkaan tunnelman. Jos valo on kovin sinisävyinen ja kirkas, tulee tunnelmasta hieman kasvihuonemainen ja kylmä. 

Trendikkäät Origami-henkiset lamput harmaan eri sävyissä.
Ikean huopalamput luovat tunnelmaa.
Valaistuksen kanssa voi käyttää myös luovuutta ja huumoria.
Mainiot peilimäiset lamput voi kohdentaa näppärästi haluamaansa suuntaan.
Skannon upeat lintulamppu
Asun modernit lamput, joissa valo heijastuu puupinnalta lämpimänä.