Tiesitkö, että on olemassa satokausikalenteri? Siis kalenteri, joka ajan järjestämisen lisäksi kertoo, mitkä kasvikset, villiyrtit ja hedelmät ovat juuri nyt parhaimmillaan. 

Samuli Karjula, satokausikalenterin perustaja kyllästyi, kun sesonkikasvisten käyttäminen tuntui hankalalta tiedon puutteen vuoksi. Mistään ei saanut tietoa, mitkä kotimaiset kasvikset ja hedelmät ovat juuri nyt parhaimmillaan. Hän alkoi keräämään tietoa ihan vain omaa arkeaan helpottaakseen ja siitä syntyi pikkuhiljaa idea kalenterin julkaisemisesta. Samuli perheineen huomasi pian ruokavalionsa monipuolistuneen ja kasvisten käytön ruoanlaitossa lisääntyneen tiedon karttumisen myötä. 

Ajatus terveellisemmästä ruokavaliosta ja satokausikalenterin kautta kulutustottumuksiin vaikuttamisesta inspiroi Samulia, hänen vaimoaan Lauraa ja veljeään Johannesta valtavasti ja niinpä syntyi perheyritys, joka yhtäkkiä saikin olla vaikuttamassa suurten ruokaketjujen valikoimaan tuomalla kauppoihin sesonkivihannes- ja hedelmähyllyt. Nämä sesonkihyllyt ovat lisänneet kotimaisten kasvisten kulutusta huomattavasti.

Satokausikalenterin lisäksi yritys on julkaissut kirjan. Tähän mennessä Satokausikalenteri on julkaissut Sesonkireseptit -keittokirjan yhteistyössä bloggari Hanna Hurtan kanssa (hänestä juttua ja linkki blogiin täältä).

Samuli kirjoitti myös Otavalle Satokauden ruokaa -kirjan yhteistyössä Susanna Haaviston kanssa. Tämä kirja on enemmänkin tietokirja sesongeista, Suomen ruokahistoriasta ja sesonkien vaikutuksesta suomalaisten ravintoon. Kirja on höystetty perinteikkäillä ja upeilla sesonkiresepteillä.

Sesonkireseptit -kirjan voi tilata täältä

Satokauden ruokaa -kirjan voi tilata täältä