Tallinnan ravintola-anti on ilahduttanut suomalaisiakin hyvän ruoan ystäviä jo parin vuoden ajan. Korkeatasoisia, moderneja ja innovatiivisia ravintoloita on noussut Tallinnaan kuin sieniä sateella. Niitä on niin runsaasti, että on jopa tukalaa valita mihin ravintolaan usein lyhyellä visiitillä varaisi pöydän. Kyllä, näihin trendikkäisiin ravintoloihin on parasta varata pöytä vähintään viikkoa ennen reissun ajankohtaa. Hintataso ei päätä huimaa, sillä loistavan aterian kolmella, neljällä ruokalajilla juomineen saa jo muutamalla kympillä. Tässä muutama suosittu ja hyväksi todettu ravintola.

Noa
On tällä hetkellä Tallinnan arvostetuin ravintola. Ravintolalla on kaksi eri salia, joista toinen on rennompi bistro henkinen ja toinen ( chef’s hall) on todellinen fine dining mekka. Ravintola sijaitsee noin 10 kilometriä keskustasta ja näkymä Tallinnaan lahden toiselta puolelta on illan hämyssä vähintäänkin hurmaava. Ravintolaan pääsee Tallinnan keskustasta taksilla noin 12 :lla eurolla.
http://www.noaresto.ee/fi


Kaks kokka
on Tallinnan keskustassa pieni ja viihtyisä ravintola, jonka annokset ovat niin mielenkiintoisia jo ulkomuodoltaan, että niistä pitää hetki nauttia ihan vain katseellaan ennen maistamista. Kaksi nuorta kokkia kokkaavat aina yllätyksellistä ruokaa paikallisista raaka-aineista, kuten jäkälästä ja fermentoiduista kasviksista.
http://kakskokka.ee/en/

Ö
on Kaks kokkan isoveli. Tämä fine dining ravintola Tallinan keskustassa on hyvin mielenkiintoinen. Paikallisten pientuottajien sesonkiraaka-aineisiin pohjautuva keittiö valmistaa tämän päivän ruokaa perinteisin tekniikoin. Ravintola Ö on valittu vuosina 2008 ja 2009 Tallinnan parhaaksi ravintolaksi.
http://restoran-o.ee/en/about/


Kohvik Moon
on modernia venäläistä keittiötä. Ravintolan peruspilarit ovat rehellisyys, yksinkertaisuus ja paikallisuus. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen ravintola.
http://www.kohvikmoon.ee/


Näiden ravintoloiden lisäksi on vanhaan kaupunkiin noussut monta kiinnostavan oloista grilliravintolaa, sekä bistro –tyyppisiä ravintoloita, joihin on helppo mennä syömään ostosten lomassa. Keskiaikaista ruokaa tarjoava Old Hansa Vanhan kaupungin portin läheisyydessä on aina kokeilemisen arvoinen, jos siellä ei ole aikaisemmin käynyt. Virukeskuksessa Lyon –niminen bistrokin yllätti upealla Bouillabasse-annoksellaan, joka lienee kahvila-ravintolan klassisin annos, vaikka löytyihän listalta toki sinisimpukat ja paistettua ankanrintaakin.