Lehtevät Croissantit, täyteläinen quiche lorraine, unelmankevyet suklaamarengit, herkullinen kanapata - nämä ja monta muuta herkullista reseptiä löydät Prisca Leclercin kirjasta Tarte Tatin -Suuri ranskalainen keittokirja. 

Ruokatoimittaja ja visualisti Prisca on koonnut lapsuutensa ruokamuistot yksiin kansiin, ja sukellusta klassikkoresepteihin siivittävät paitsi kauniit ruokakuvat, jotka houkuttelevat lieden ääreen, myös Priscan muistot Isän kanssa vietetystä ajasta Ranskassa. Jokainen kirjan osio alkaa tunnelmallisella kuvailulla kesistä Ranskassa, isän kanssa keittiössä, tuoksuista, mauista, valosta ja väreistä. Tarte Tatin on paljon enemmän kuin keittokirja, se on tunnematka ranskalaisen keittiön saloihin.

Oletko muuten huomannut, että Prisca Leclerc tekee Puustelli Miinuksen blogiin viikottaiset ruokaohjeet? Miinuksen blogiin pääset TÄSTÄ.

Tarte Tatin palkittiin tänä keväänä kunniamaininnalla Suomen kirjataiteen komitean Vuoden kaunein kirja -kilpailussa tietokirjojen kategoriassa. Raati perustelee valintaa näin:

"Ranskalainen ruoka on nautinto, mutta niin voi olla ruokakirjakin. Lajin yleistaso on noussut niin korkeaksi, että kauneimpien valikoimaan pääsee vain erityisen hyvällä suorituksella. Tarte tatinin esilehdet vievät klassiselle historialliselle ruokamatkalle vailla konstailua. Valokuvista typografiaan kaikki toimii herkullisen harkitusti."