Pietari on junalla neljän tunnin päässä Helsingistä. Itäisen Euroopan kulttuurin kehto on mielenkiintoinen kaupunki, hämmentävän lähellä Suomen rajaa.

Pietari on kontrastien kaupunki. Kun seisot täysin purkukunnossa olevan talon edessä, ei tarvitse kuin kääntää pää ja edessäsi nousee jokin röyhkeän mahtava monumentti tai kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus. Pietari on ruoka- ja taidekulttuurin ystävälle unelmien kohde pitkälle viikonlopulle. Ruplan huonon kurssin vuoksi on Pietari juuri nyt turistille erityisen edullinen. Taksimatka juna-asemalta keskustaan, maksaa noin 7 e ja upean kolmen ruokalajin päivällisen saa 20 eurolla. Pietarissa on paljon paikallisten pitämiä perhehotelleja, jos autenttisuutta haluaa. Pietarin suomalaiset Sokos-hotellit ovat taattua laatua ja hyvin sijoitettuina kaupunkiin nähden. Matkatoimiston kautta junamatkan varaaminen ja viisumihakemus hoituu vaivattomasti. 

Yksi pitkä viikonloppu toi paljon elämyksiä. Tässä muutama vinkki ruoan ystäville.

 

Upea herkkupuoti Jelisejevi Nevski Prospektin keskivaiheilla ei ole edullisin ostospaikka, mutta käymisen arvoinen kokemus. Kahvilassa voi nauttia upesita leivonnaisista ja aistia Tsaarin ajan tunnelmaa. Puodista saa ostaa mitä vain Kaviaarista hirvimakkaraan, juustoihin ja shampanjaan.

TallennaTallenna

Pietarin Vasilin saarella sijaitsee upea kauppahalli, jossa voi maistella paikallisia herkkuja hunajasta hapankaaliin. Ystävälliset torimyyjät kertovat mielellään tuotteistaan -venäjäksi.

Ja ne piirakat. Niitä saa joka paikasta ja niitä ehdottomasti kannattaa maistaa. Katukojuista ostetuissa on oma viehätyksensä, mutta perinteisessä kahvilassa maisteltuna, piirakat nousevat ihan omaan luokkaansa. Kaali- ja juustopiirakat ovat todistetusti herkullisia, mutta myyjien heikon kielitaidon vuoksi, on piirakoiden sisältö hieman arvailua. Makeina piirakoina mainittakoon boysenmarja- ja omenapiirakat. Nevskin alkuvaiheilta löytyy parikin perinteisen oloista piirakkakahvilaa.

 

Upeita ravintoloita Pietarissa on paljon, kunhan vain löytää ne. Trendikäs ravintola Schengen on kotoisa, mutta todella korkeatasoinen ravintola, jonka bravuuriannos on ankkaa karamellikastikkeessa. Toinen tutstumisen arvoinen ravintola edustaa Georgialaista keittiötä. Mindal cafe sijaitsee aivan Nevan rannassa ja sinne kannattaa ehdottomasti mennä päivälliselle ja varata ikkunapöytä. Yksi georgialaisen keittiön erikoisuuksia on hingali. Pelmeni-tyyliseen suureen taikinanyyttiin on kätketty upea lihaliemi ja lihatäyte. Hingali syödään aivan omalla tavalla, jonka saloihin tarjoilijat mielellään opastavat.